• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

błąd nr P02E2

• Autor wątku Autor wątku nfear
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nfear

Guest
Witam
dziś po podłączeniu do komputera wyskoczył mi 1 błąd o numerze P02E2 sprawdziłem i chyba chodzi o problem z dopływem powietrza do silnika jaka może być tego przyczyna? błąd pojawiał się przed i po wymianie filtra powietrza ... .
Poza tym mam problem z długim kręceniem silnika 3-4 sekundy zanim odpali, po rozruchu z rury wydostaje się mnóstwo dymu. Auto stoi w garażu więc niskie temperatury odpadają. Może powinienem wymienić świece albo rozrusznik,

pomocy

Przepływomierz uszkodzony - tylko on generuje błędy dopływu powietrza

Poza tym mam problem z długim kręceniem silnika 3-4 sekundy zanimm odpali, po rozruchu z rury wydostaje się mnóstwo dymu.

Ten dym jest siwy to najprawniej jest to niedopalny ON, ma on charakterystyczny zapach. Jeśli masz multimetr to warto zmierzyć rezystancje świec żarowych (jedną sonde do masy drugą na świece) Powinno być kilka Ohm. Może są uszkodzone i silnikowi jest ciężej odpalić?

Kolejną rzeczą którą bym sprawdził to akumulator, może styki są zaśniedziałe wtedy jest mniejsze napięcie i rozrusznik słabiej kręci.

Ostatnia edycja:
Przepływomierz uszkodzony - tylko on generuje błędy dopływu powietrza
A jakiś czujnik ciśnienia doładowania nie może generować takiego błędu ?? Mam nieszczelność w dolocie, tuż przed kolektorem mam 4cm pęknięcie w turbo-rurze i naszła mnie myśl że P02E2 który też u mnie wyskakuje mógł się wziąć stąd.
Poza tym identyczne objawy są u mnie, problemy z odpalaniem, 3-4sek trzeba czekać zanim zapali. A akumulator mam nowy, dobry, nawet większy niż powinien być, ma tyle A że rozrusznik kręci jak szalony.

To chyba normalne jak masz pęknięta rurę to nie zghadza się masa powietrza mierzona przez przepływomierz

Amortyzatory
Powrót