• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] błąd czujnika wałka rozrządu

• Autor wątku Autor wątku jojko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
J

jojko

Guest
Witam ! Odpalam auto i obroty wykręcają się między 2000 a 2500 do momentu aż się rozgrzeje , a także nie ma mocy. Po podłączeniu do kompa alfy 145 1.4 TS wyszło ; błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Po skasowaniu błędu wszystko było o.k . Po wystudzeniu auta problem powrócił . Moje pytanie ; jak sprawdzić czujnik i czy to jest możliwe. I przy okazji czy tak wysokie obroty mają związek z czujnikiem.

Ja miałem uszkodzony czujniki wałka rozrządu w swojej Alfie.
Objawy jego uszkodzenia (w kazdym razie u mnie) To ciągle świecąca sie "marchewka" mała moc i dużo za duze spalanie. Obroty zawsze miałem w normie.

Pozdrawiam

U mnie przy czujniku podobnie jak Slades, ciężkie wkręcania się na obroty no i marchewka. Wątpię by to była wina właśnie czujnika. Może termostat, albo krokowiec. Być może masz taką sytuacje jak była u mnie, komputer pokazywał nie ten błąd co powinien. Mi pokazywał błąd przepływki a popsuta była sonda. Zresztą komputer w mojej belli jest dziwny brak błędów a wciąż świeci się marchewka;p

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót