Bianco przedstawia: moja Lybra

• Autor wątku Autor wątku Bianco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bianco

Guest
Witam, chciałbym Wam wszystkim przedstawić bliżej moje autko, które nabyłem we wrześniu.
Lancia zakupiona u Damiana z Lancia Team w Łodzi.

Lancia Lybra Intensa 2.4 JTD

Rocznik : 2002
przebieg : 165 000 km
Kolor nadwozia : granatowa perła metalic

Silnik : 5 cylindrowy turbo diesel 2387 cm3 w technologii Common Rail
Moc max.: 150 koni
Skrzynia biegów : manualna 5 biegowa

WYPOSAŻENIE :

:) Pełne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

A teraz fotki:

Kolejne zdjęcia będę wklejał sukcesywnie. To taka mała pierwsza sesja zdjęciowa.
Proszę o opinię omojej Lancii : yesyes :

Ostatnia edycja:
Właśnie 29.900 ... ze względu na cenę... To 6 tys. drożej....
Dzięki za opinie :)))

Tak szczerze, to jednak ona mi się nie podoba, w środku OK ale na zewnątrz to kiszka brzydki jest przód auta razem z lampami . Ładniejsza była 156

Środek mnie zaszokował, wcześniej nie widziałem wnętrza Libry i naprawde mi się podoba. Drugą rzecz którą warto pochwalić to silnik. Następne moje auto, które bede szukał, to własnie z takim sercem.
No stety albo niestety ale Alfa 156 po FL z zewnątrz jest ładniejsza (w moich oczach oczywiście). I gdybym miał wybierać czy brać Lybrę czy dołożyć 6 tyś i brać Alfę to ... nie chciał bym mieć takiego dylematu. Trudna decyzja. Obie opcje sa dobre :)
Bianco gratuluję dobrego wyboru. Niech smiga i dozobaczenia na zlotach ;)

No to wszystko jasne. A jeszcze powiedz jak Ci poszły negocjacje, bo jak my tam kupowaliśmy alfę to tylko używane opony zimowe dostaliśmy w gratisie...

Szczerze to ta Lancia nie podoba mi się wcale...
Dla mnie jest paskudna, i może nawet konkurować z Fiatem Multiplą :)
Ale wiadomo... są gusta i guściki... mnie się nie podoba a komuś może się podobać ;)
Ważne że jest zadbana i ma ładne wnętrze.

Gratuluję zakupu samochodu z którego jesteś zadowolony. Mnie niestety ten model Lanci jak i większość tej marki się nie podoba. Stylistycznie zdecydowanie wygrywa Alfa. No, ale masz to co chciałeś, więc uśmiech pełną gębą. Życzę przyjemnej i bezawaryjnej jazdy.
Pozdrawiam.
- Rafał

Szczerze to ta Lancia nie podoba mi się wcale...
Dla mnie jest paskudna, i może nawet konkurować z Fiatem Multiplą :)
Ale wiadomo... są gusta i guściki... mnie się nie podoba a komuś może się podobać ;)
Ważne że jest zadbana i ma ładne wnętrze.

Myślę dokładnie tak samo.

Gratuluję zakupu samochodu z którego jesteś zadowolony. Mnie niestety ten model Lanci jak i większość tej marki się nie podoba. Stylistycznie zdecydowanie wygrywa Alfa. No, ale masz to co chciałeś, więc uśmiech pełną gębą. Życzę przyjemnej i bezawaryjnej jazdy.
Pozdrawiam.
- Rafał

Stylistyka lepsza w alfie, ale koszta utrzymania mniejsze w Lanci...

Myślę, że już wiesz, ale zapraszam na forum Lancii www.lanciapolska.org też tam czasem zaglądam.

Stylistyka lepsza w alfie, ale koszta utrzymania mniejsze w Lanci...
Gdybym tak bardzo patrzył na koszta utrzymania, to pewnie nie kupiłbym Alfy 156, ale to nie znaczy, że byłbym skazany na Lancię. Oprócz tych dwóch marek są jeszcze inne (na szczęście).
Pozdrawiam.
- Rafał

Gdybym tak bardzo patrzył na koszta utrzymania, to pewnie nie kupiłbym Alfy 156, ale to nie znaczy, że byłbym skazany na Lancię. Oprócz tych dwóch marek są jeszcze inne (na szczęście).
Pozdrawiam.
- Rafał

Chodziło mi raczej o bliźniacze modele. Alfa ma zupelnie inne nastawenie niż Lancia. Bardziej sport, a Lancia luksus. Chodziło mi o porównanie dwóch podobnych modeli.

Zauważ że mam na placu aż 3 makarony!:D Z czego dwie to alfy 156:)

Za to Lybra w kombi wygląda bardzo ładnie i na pewno ma lepsze wyposazenie standardowe niż alfa 156.

Co nie zmienia faktu że lubie swoją 156 z klekocikiem.:P

Chodziło mi raczej o bliźniacze modele. Alfa ma zupelnie inne nastawenie niż Lancia. Bardziej sport, a Lancia luksus. Chodziło mi o porównanie dwóch podobnych modeli.

Zauważ że mam na placu aż 3 makarony!:D Z czego dwie to alfy 156:)

Za to Lybra w kombi wygląda bardzo ładnie i na pewno ma lepsze wyposazenie standardowe niż alfa 156.

Co nie zmienia faktu że lubie swoją 156 z klekocikiem.:P
Poza HF Delta Integrale, to chyba większość Lanci jest raczej spokojnych :) A Alfa to przecież cuore sportivo.
Nie wiem jak wyposażenie, ale Alfy 156 po fl były bogato wyposażone i nie wiem czy ustępowały czymś pod tym względem Lanci Lybrze.
Mnie osobiście Lancia się nie podoba, zdecydowanie wolę Alfę. Nawet nie przemawia do mnie to, że to również Włoszka, ale każdy swoje chwali i każdy ma inny gust. Najważniejsze, że wszyscy jesteśmy zadowoleni :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Dzięki wszystkim za odpowiedzi!!! Oczywiściwe, każdy ma swoje racje i pojęcie estetyki.
Mnie również z zewnątrz bardziej podoba się stylistyka Alfy, ale...
No właśnie, czas było spróbować czegoś innego, nie odbiegająć za bardzo od włoszczyzny. :)
Alfy miałem już trzy i ciężko było mi się rozstać z moją 156 Bianco Polare. Potrzebowałem jednak pojemniejszego auta, a niestety nie było dostępnej 156- ki w SW po liftingu, takiej która by mnie zaintrygowała.
Zaczynam jednak się przyzwyczajać do jej wyglądu zewnętrznego i coraz bardziej mi się podoba :)
Środek i wyposażenie po prostu bjka. Jeździ się jak limuzyną i to praktyczną!
Niezdecydowanym polecam, a więkzości znajomych też się podoba.

Jeszcze raz dzięki za opinie!!!

---------- Post dodany o godzinie 12:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:55 ----------

No to wszystko jasne. A jeszcze powiedz jak Ci poszły negocjacje, bo jak my tam kupowaliśmy alfę to tylko używane opony zimowe dostaliśmy w gratisie...

Zbiłem 900, - plnów, uważam, że i tak nieźle. Choć cena jak na rocznik i tak pozostała wysoka, ale za to na razie nie muszę nic dokładać i mam nadzieję, że długo tak pozostanie.
Wymienione miałem:
- rozrząd kompletny z pompą układu chłodzenia - gwarancja na 80.000km
- olej silnikowy
- komplet filtrów
- płyn układu wspomagania
- tarcze i klocki hamulcowe przednie
- tarcze i klocki hamulcowe tylne
- wahacze przednie
- pióra wycieraczek
- świeca żarowa
- koło pasowe wału korbowego
- pasek klinowy
- akumulator
- sterownik turbiny

Ja powiem tylko że na żywo wygląda lepiej i dodatkowy plus za wygodne fotele.
Bianco jeszcze raz gratulacje.

[EDIT]
Dodatkowy plus w porównaniu do 156 to klamki bez guzików :)

Amortyzatory
Powrót