• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Bezpieczniki - swiatlo wsteczne.

porterneon

Nowy
Auto
Stelvio Veloce
Witam.
Przestały mi działać światła cofania. Zmieniłem żarówki, sprawdziłem bezpieczniki (numer w instrukcji 13 i 14) i nadal światła nie działają.
Jaka moze byc tego przyczyna? Czy sprawdzalem zle bezpieczniki (te umieszczone pod kierownica z lewej), czy moze gdzie indziej szukac przyczyny?

AR 156 sedan.

A może sam włącznik wstecznego padł?

Pytanie czy w takiej sytuacji zapali się kontrolka informująca o spalonej żarówce?

Prawdopodobnie uszkodzony masz czujnik światel biegu wstecznego, jest to czujnik wkręcany w skrzynię biegów, uszkodzenia tego elemntu to dość częsta przypadlość w naszych alfach. Polecam kupić jowy (około 30-40 zł i pasuje od któregoś fiata punto i stilo ale sprawdx dokładnie jeszcze).
U mnie w V6 do zamontowania tego czujnika musiałem zdejować akumulator i jego podstawę.

Czujnik możesz sprawdzić zwykłym omomierzem. Jeśli z włączonym biegiem wstecznym nie będzie przejścia to już wiesz, że jest do wymiany.

Witam
Dzis dopadla mnie mgla. Okazalo sie ze swiatla przeciwmgielne, tylne rowniez nie dzialaja. Nie mam wiec zadnego sygnalu elektrycznego na klapie bagaznika.
Gdzie znajduje sie konektor laczacy wiazke klapy pagaznieka z wiazka glowna?

Tak według mnie to przetarły Ci się kable w wiązce do pokrywy bagażnika. Ściągnij poszycie górne w samym bagażniku (te które umożliwia dostęp do półki z głośnikami). Po twojej lewej stronie (od kierowcy) będziesz miał kostkę. Wypnij ją, spróbuj wysunąć wiązkę z przelotki tak żebyś widział miejsce łączenia z karoserią. Według mnie to jest właśnie przyczyna

Amortyzatory
Powrót