Bella Qkiego: Alfa Romeo 156 2,4JTDm 175KM

• Autor wątku Autor wątku Qki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Qki

Nowy
Auto
AR 156 2.4 JTD 20V
[center:6f4e81f19f]Witam!

W końcu miałem czas na sfotografowanie mojej Alfy więc trzeba się pochwalić na forum :).
Fotki robione na polnej ośnieżonej drodze, Alfa cała zmrożona ale może tego nie odchoruje :P, teraz już stoi spokojnie w garażu :).

Jest to Alfa Romeo 156 z października 2004 r., sedan koloru grafitowego. Stoi sobie na 16" aluskach "szprychach" i gumkach Pirelli.

Pod maską wcale nie klekocze silnik diesla 2,4 JTDm. Długo szukałem tej jednostki ale w końcu się udało :).
Jest cichy na małych obrotach, pięknie brzmi na wyższych, wkręca się momentalnie - wyprzedzanie to sama przyjemność :).

W środku czerwone skóry, czarny kokpit i srebrne dodatki. Nagłośnienie BOSE robi piękną scenę muzyczną w aucie :).
[/center:6f4e81f19f]
[center:6f4e81f19f]

[/center:6f4e81f19f]

Bardzo ladna! I te skory :mrgreen:
Gratuluje i pozdrawiam!!

Piękne cacuszko :) mam 1.9 ale uważam że 2.4 to jedyny słuszny wybór :) szczególnie twój 175KM...

Super sie prezentuje skora piekna
a silniczek 175 km super sprawa gratulacje i miłej bezpiecznej jazdy <hello>

cudeńko :D skórka elegancka, felunie super, gratulacje 8)

Nie no... fachowo :) Alfa śliczna... i te morderczo piękne, krwisto-czerwone skóry :roll: mniam :)

Ooo Stary... zazdraszczam czerwonych skor! :)
...nie zazdraszczam bociana pod maska :P
Ale to oczywiscie kwestia gustu.
Pozdrawiam serdecznie...

...i do zobaczenia!

HaHa.. aleś limak dowalił z tym bocianem :D doobre.. :lol:

Dzięki za miłe komentarze :).

Ładna sztuka.gratuluje zakupu :D .Ja tylko żałuje że w tych modelach nie ma soczewek w światłach albo są rzadko spotykane bo xenonków pod takie reflekty nie bardzo montować.I ciekawe czy ten model po pełnym lifcie ma lepsze zawieszenie....

Tego to nie wiem, nie mam porównania.. Mój ma zużyte amorki i jeszcze tył jako tako (55%) to przód do wymiany idzie na Bilstein B6.

Dzisiaj z rana Alfa zmieniła buciki na DUNLOP SP WINTER SPORT M3 205/55R16 94H. Kupiłem oczywiście używane bo inaczej by mnie nie było stać :P. Wysokość bieżnika 6 mm. Oto i one:
[center:cfd510c2d3]
[/center:cfd510c2d3]

Oo kolega z Zamościa :D

Mijaliśmy się kiedyś? :P

Ja już u nas nikomu nie macham bo nikt mi przez miesiąc nie odmachał tylko się dziwnie patrzył..:/ Zacofany kawałek kraju, wgłąb Polski jest dużo lepiej!

Sliczna, a wnetrze przepiekne w tych czerwonych skorach :wink:

Amortyzatory
Powrót