Adaminho
Nowy
Cześć,
Nadszedł czas pochwalić się swoją pięknością i miłością
ja w tytule Bella 159 1.9 JTDm 16V '07. Moja pierwsza Alfa, a drugie auto. Bella śmiga głównie w Poznaniu a i często w Pleszewie. Autko kupiłem niecały miesiąc temu, w poznańskim Pol-Carze. Wyjechało z salonu w Poznaniu w 2008 r. i było serwisowane regularnie w tymże ASO. Właśnie ta historia serwisowa głównie przekonała mnie do jej zakupu (no i to jak jest piękna oczywiście), po za tym ma nakulane tylko 107 tys. Jestem w zakochany po uszy, a gdy przechodzę obok lub wychodzę z auta nie mogę od niej oderwać wzroku
Miała pękniętą tylną sprężynę dla tego wybrałem komplet Lejsforsa i zaprowadziłem ją do ASO na wymianę. W jej trakcie wykryto także wyrobione elastyczne mocowania amortyzatorów, Bella dostała więc przy okazji komplet nowych w ASO. Olej Millers'a i filtry czekają już na wymianę. Dotarły też ledowe postojówki - idealnie zgrają się z ksenonami (oczywiście wyczytane z forum) i kabelek AUX(niestety radyjko nie czyta MP3). Przydałoby się kupić końcówkę tłumika. A no i gadżety alfaholika wraz z ramką
Muszę też zastanowić się na letnimi oponami bo obecne są już wydygane. Marzą mi się 18 na lato, aktualnie mam 2 komplety aluminiowych 16. Będę też myślał czy robić coś z nieszczęsnymi klapami wirowymi (profilaktycznie).
Bella miała wszystko robione w ASO, po za jednym - rozrządem. Mam nawet oświadczenie od właściciela o jego wymianie, ale jest to na tyle ważny element, że chce być pewny. Jest szansa bez większych ingerencji sprawdzić czy został wymieniony (jeśli będzie nie oryginalny - to wymiana musiała nastąpić) ? Czy będę musiał wymienić dla świętego spokoju?
W końcu udało mi się zrobić parę fotek
kolor jest przepiękny, ale brudzi się straszliwie
no nic, czas na przejażdżkę. Pozdrawiam, Adam!
Nadszedł czas pochwalić się swoją pięknością i miłością
Miała pękniętą tylną sprężynę dla tego wybrałem komplet Lejsforsa i zaprowadziłem ją do ASO na wymianę. W jej trakcie wykryto także wyrobione elastyczne mocowania amortyzatorów, Bella dostała więc przy okazji komplet nowych w ASO. Olej Millers'a i filtry czekają już na wymianę. Dotarły też ledowe postojówki - idealnie zgrają się z ksenonami (oczywiście wyczytane z forum) i kabelek AUX(niestety radyjko nie czyta MP3). Przydałoby się kupić końcówkę tłumika. A no i gadżety alfaholika wraz z ramką
Muszę też zastanowić się na letnimi oponami bo obecne są już wydygane. Marzą mi się 18 na lato, aktualnie mam 2 komplety aluminiowych 16. Będę też myślał czy robić coś z nieszczęsnymi klapami wirowymi (profilaktycznie).
Bella miała wszystko robione w ASO, po za jednym - rozrządem. Mam nawet oświadczenie od właściciela o jego wymianie, ale jest to na tyle ważny element, że chce być pewny. Jest szansa bez większych ingerencji sprawdzić czy został wymieniony (jeśli będzie nie oryginalny - to wymiana musiała nastąpić) ? Czy będę musiał wymienić dla świętego spokoju?
W końcu udało mi się zrobić parę fotek
Załączniki
-
IMG_4630.jpg103.7 KB · Wyświetleń: 187 -
IMG_4639.jpg94.7 KB · Wyświetleń: 184 -
IMG_4643.jpg91 KB · Wyświetleń: 181 -
IMG_4645.jpg74.4 KB · Wyświetleń: 178 -
IMG_4652.jpg78.4 KB · Wyświetleń: 180 -
IMG_4665.jpg80.6 KB · Wyświetleń: 179 -
IMG_4668.jpg94.2 KB · Wyświetleń: 178 -
IMG_4675.jpg63.5 KB · Wyświetleń: 182