• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Bardzo dziwna sprawa w 166.

• Autor wątku Autor wątku Piotrek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrek

Guest
Witam serdecznie.
W mojej 166 co nie dawno zakupiłem nie mogę zatankować paliwa do pełna.
Swieci mi rezerwa już czuje koniec i jade z 3 stówkami na stację.
Chwytam wąż tankuje i po 33 litrach bach, wąż odskakuje. Patrze na wskaźnik a tam niecałe 3/4. Dokropelkowałem jeszcze ze 3 litry ale cały czas paliwo bylo we wlewie widać.
Pytanie dla znawców. Czy 166 nie idzie do pełna zatankować? A tak poważnie co mogło paść? Dzięki i pozdrawiam.

Tak myśle może w zbiorniku jakiś przemyt się kryje bo alfe w Pruszkowie zakupiłem. :D :D :shock: :lol:

Hey
Ja tam tankuje normalnie do bolu :twisted: :twisted:
Sprawdz bo na moj gust cos masz nie tak chyba w samym zbiorniku...a moze wskaznik, cholera niewiem...ile robisz na calym zbiorniku?? :mrgreen: :mrgreen:

No właśnie ok 400-450km
Czyli tyle jak by w zbiornik wchodziło aby 35 litrów. Wskaźnik ma dobrą czułość i myślę że on jest ok.

odpowietrzenie przytkane zapewnie...
bo innej przyczyny odbijania nie widze. W baku masz paliwo, powietrze i znowe paliwo (w rurze) - dlatego odbija.
zadne logiczniejsze wytlumaczenie mnie nie nachodzi.

to coś mało ci pali jak Ty na 35l robisz 450km z silnikiem 2.0 :mrgreen:
bo moja 1.6 rzadko zejdzie poniżej 8

speedo napisał:
to coś mało ci pali jak Ty na 35l robisz 450km z silnikiem 2.0 :mrgreen:
bo moja 1.6 rzadko zejdzie poniżej 8

No i 166 wazy prawie 1,6tony, ten silnik w niej to nieporozumienie :roll: :roll:
Jara chyba wiecej niz 2,5V6 a jechac nie chce :mrgreen: :mrgreen:

W większości atem poruszam się do pracy i po trasie. Na komputerze wykazuje od 7.2 do 7.8 litra. Prawie zawsze nie przekraczam 100km/h i obroty do 3000 to czemu ma ona chlapać? Pewno jak by jazda polegała na wciskaniu co chwila pedału przyśpieszenia do końca to by i pewno z 15 wzieła.
Nie kupiłem alfy by nią szaleć lecz dlatego że za stosunkowo niewielkie pieniądze mam bardzo nowoczesne auto. Ale nie o tym było. Czy ktoś zna rozwiązanie dlaczego wchodzi tak mało paliwa?

Amortyzatory
Powrót