Awaryjne otwieranie bagaznika (75 3.0 V6 America)

• Autor wątku Autor wątku Alfi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alfi

Guest
Witam,
Pojawil sie maly problem. Zerwala mi sie linka otwierania bagaznika. Zlokalizowalem linke awaryjna pod kanapa z tylu, nie jest ona jednak metalowa, ale z jakiegos tworzywa. Przy pociagnieciu naciaga sie do oporu, lecz bagaznik nie otwiera sie.
Boje sie rwac na sile bo jak sie zerwie to juz umarl w butach, nie dostane sie do bagaznika (wersja z bakiem za tylnia kanapa).

Czy ktos mial podobny problem?

Pozdrawiam

Miałem podobny problem , jest dojście przez półkę tylko trzeba obicie w bagażniku odczepić i na długim patyku odkręcić zamek bagażnika robiłem to kiedys ale dokładnie tego nie pamiętam . Wiem tylko że póżniej okazało się że ta linka plasikowa była zaklinowana i trzeba było nią troche pokręcić i faktycznie mocno szarpnąć żeby otworzyła bagażnik

Alfi napisał:
Witam,
Pojawil sie maly problem. Zerwala mi sie linka otwierania bagaznika. Zlokalizowalem linke awaryjna pod kanapa z tylu, nie jest ona jednak metalowa, ale z jakiegos tworzywa. Przy pociagnieciu naciaga sie do oporu, lecz bagaznik nie otwiera sie.
Boje sie rwac na sile bo jak sie zerwie to juz umarl w butach, nie dostane sie do bagaznika (wersja z bakiem za tylnia kanapa).

Czy ktos mial podobny problem?

Pozdrawiam

Mial... i tez z dusza na ramieniu ciagnalem za zapasowa. Tak naprawde okazalo sie, ze wystarczy jednoczesnie uniesc klape bagaznika - po prostu zamek nie odskakiwal.
Jesli to nie pomoze, a czujesz, ze linka zapasowa "rozciaga sie" to pozostaje kombinowac bezposrednio poprzez otwory w przegrodzie ponad bakiem(o ile jest tam w ogole jakies pole manewru).

Sprytny patent cholera żaden z nas na to nie wpadł :>>

Z tego co mi sie wydaje to patencik ze śrubokrętem nie za bardzo wypali ponieważ żeby zdjąć plastik na którym trzyma sie rejestracja znajduje się pomiędzy lampami także żeby go zdjąć najpierw trzeba wykręcić lampę a żeby wykręcić lampę trzeba mieć otwarty bagażnik :) mogę sie mylić... ale przynajmniej u mnie tak jest ;)

ad_wi napisał:
Z tego co mi sie wydaje to patencik ze śrubokrętem nie za bardzo wypali ponieważ żeby zdjąć plastik na którym trzyma sie rejestracja znajduje się pomiędzy lampami także żeby go zdjąć najpierw trzeba wykręcić lampę a żeby wykręcić lampę trzeba mieć otwarty bagażnik :) mogę sie mylić... ale przynajmniej u mnie tak jest ;)

Cos tak czulem, ze gdzies bedzie jakis haczyk :mrgreen: .
W sumie to plastik nie powinien stanowic wiekszego problemu, mozna by go przewiercic, badz w razie problemow z trafieniem w dziurke wytopic go czyms goracym(zeby nie uszkodzic lakieru, czy bnawet lachy). Estetyki to i tak nie zepsuje, bo jest zakryty tablica.

Alfi napisał:
Nie probowalem jeszcze - nic waznego tam nie mam - nawet zapasu:)
No i co otworzyłeś ten bagażnik ???a jak tak to w jaki sposób??????

wisiol napisał:
A co :?: Gdybyś miał otwarty to woziłbyś w nim cegły :mrgreen:

Nie, ale nie mam nigdzie miejsca na 2 zimowki, ktore woze w bagazniku 145-ki :mrgreen: , sa naciski zebym je przelozyl, a teraz mam wytlumaczenie.

Pozdrawiam

opis

75andrew155 napisał:
Miałem podobny problem , jest dojście przez półkę tylko trzeba obicie w bagażniku odczepić i na długim patyku odkręcić zamek bagażnika robiłem to kiedys ale dokładnie tego nie pamiętam . Wiem tylko że póżniej okazało się że ta linka plasikowa była zaklinowana i trzeba było nią troche pokręcić i faktycznie mocno szarpnąć żeby otworzyła bagażnik

KULTOWY OPIS ;) BRAVO
a tych LPG ZONE to mozna bylo wykluczyc !!! w Ikarze wywalili OFF
jak nie stac was na PB/ON to trzeba kupic sobie opla albo peugeota
;]

MS

JacekK napisał:
ad_wi napisał:

Cos tak czulem, ze gdzies bedzie jakis haczyk :mrgreen: .
W sumie to plastik nie powinien stanowic wiekszego problemu, mozna by go przewiercic, badz w razie problemow z trafieniem w dziurke wytopic go czyms goracym(zeby nie uszkodzic lakieru, czy bnawet lachy). Estetyki to i tak nie zepsuje, bo jest zakryty tablica.

Ten plastyk nie sprawia żadnego problemu, przetestowałem otwieranie awaryjne przed sklepem klientowi. Udało się. 2 min i otwarte.

phantom71 napisał:
Ten plastyk nie sprawia żadnego problemu, przetestowałem otwieranie awaryjne przed sklepem klientowi. Udało się. 2 min i otwarte.

Witam, a ja wlasnie bede w koncu potrzebowal otworzyc bagaznik (numer nadwozia przy przegladzie).
Linka awaryjnego otwierania sie urwala :x
Zdjalem plastik spod rejestracji, jest tam kilka otworow w blasze. Majstrowalem godzine roznymi srubokretami i nic, ratunku. Phantom71, jak to zrobiles?

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót