Awaria

• Autor wątku Autor wątku Łukasz14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

Łukasz14

Guest
Dzisiaj tak wieczorkiem wyjechałem na przejażdżke swoja Alfttą zatrzymałem sie koło kumpla i zauwazyłem ze za mna ciagnie sie jakas struga płynu, wiec zgasiłem silnik po czym chciałem odjechać. Włączam bieg, puszczam sprzegło, a samochod stoi!!! Moim zdaniem pekł przewod od płynu i sie wylał i dlatego niemam sprzegła:( Chciałbym sie dowiedziec co wy o tym przypadku myslicie...

Brzoza napisał:
Gdyby nie było sprzegła, to chyba byś biegu nie wrzucił
na zgaszonym silniku bieg by wrzucil ale jak by odpalal to samochod skokami do przodu by jechal :)
moze to nie przewód a silownik ktory lape od sprzegla wypycha tam parcieja te gumy w srodku wystarzczy wymienic koszt 22 zeta,ale najpierw trzeba zlokalizowac wyciek jesli nie ma plynu w zbiorniczku :?:

Słuchajcie!!! Ja jak ją kupiłem to juz czułem, że pedał od sprzegła łapie dopiero przy podłodze i myslalem, że to jest wina tarczy i docisku. Myślałem, że bede jezdził az juz nie bedzie sprzegła to sobie wtedy wymienie tarcze. Ale widze ze ten wyciek płynu to był odrazu powiazany z nie 100% działeniem sprzegla. Mam ją mam dopiero dwa tygodnie i jeszcze żadnych płynow nie wymieniałem. Może tak byc, że tarcza jest dobra tylko było juz mało płynu, a teraz to juz pewnie go wogole nie ma :( i sprzegło nie mogło idealnie działac...

Jeszcze nie patrzyłem, bo to mi sie wczoraj stało, a dzisiaj jest niedziela. Zaraz pójde zobaczyc co tam sie stało... Moim zdaniem to jest napewno płyn ze sprzegla. Pomimo tego ja mam sprzęgło bo biegi moge właczac ale dlaczego ona stoi w miejscu?? :cry:

Nie wiem, jakoś tego problemu zrozumiec nie moge- sprzęgło ci sie może slizga,- ale jak sie slizga to przez co? zaoiliwilo sie - a jak tam sie olej dostal to gdzies musi byc powazna nieszczelnosc....

Juz wszystko jasne. To nie płyn wyciekł tylko olej. Pewnie wina uszczelniacza na skrzyni. Te kałuże to oleju były.Oby tylko wałek sie nie urwał tylko uszczelniacz :/ Powie mi ktoś co to może być?

Witam. Mechanik jeszcze nie rozebrał do konca skrzyni, ale jak spuscił olej to w nim były kawałki aluminium. On nie chciał nic stwierdzac. ale ja spodziewam sie najgorszego :( Jak ktos wie co to jest to niech napisze, bo ja nie wiem co zrobie jak bede musiał cała skrzynie wymieniac :shock:

Łukasz14
Następnym razem jak będziesz pisał posta, zwróć uwagę czy nie brakuje w wyrazach liter, czy nie ma błędów interpunkcyjnych. Ze zdaniami złożonymi widzę, że też są problemy. Czasem zamiast jednego zdania na 6 linijek warto zbudować 6 pojedynczych. Nie zaczynamy zdania od "bo" i używamy polskich znaków(potem wychodzą frazy typu "ja ja", a miało być "ja ją")

Amortyzatory
Powrót