• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Automatyczny wlacznik swiatel ;]

_zagiel_

Nowy
Auto
33 Q4, 156 SW 2,4 JTD
Jak dobrze wiecie nasz rzad chce wprowadzic przepis o tym iz swiatla beda musialy byc zapalone caly rok (jeszcze nie weszlo). Co myslicie o zamontowaniu automatycznego wlacznika swiatel?? Wiem ze zakladaja to w roznych firmach ale kosztuje to jakies 200 zl a mozna o wiele taniej :] stosujac np jeden przekaznik i sygnal z alternatora ;] po zapaleniu silnika swiatla wlacza sie automatycznie a nie beda ciagnely pradu przed odpaleniem czyli po przekreceniu tylko stacyjki ;] mozna o tym conieco przeczytac na www.elektroda.pl moze ktos sie zna na elektronice bardziej ode mnie np i przetlumaczy na jezyk bardziej polski o co tam chodzi ;] tzn ja juz prawie wiem :P pomysl nie jest zly, ja sie szykuje na montowanie tego

Nie wiem, na ile to pomoze, ale lady mialy powszechnie montowany taki pieprznik pod maska. Wersje tzw skandynawskie. Moze by tak caly ten modu zaadoptowac? Gdybys chcial go poszukiwac na szrotach, sluze pomoca - gdzie go znalezc pod maska :)

panowie ale teraz pytanie czy gra jest warta swieczki przeciez to i tak nic nie da w alfie nie musisz wylaczac swiatel po kazdym zgaszeniu silnika a ze przy odpaleniu swiatla powoduja znaczne zmniejszenie zywotnosci akumulatora??? nie bo i tak na jednym przejedziemy 5 lat conajmniej wiec po co sobie stwarzac problemy i kombinowac?

Marcins musisz częściej auta zmieniać:) może wtedy będziesz rzadziej bosha sponsorował :wink:

w AR 33 przykro mi bardzo ale swiatla swieca sie caly czas nawet jak kluczyk jest wyjety :P wiec musze tak zrobic :D a ze chce dopiero jak silnik odpali a nie ze ma ciagnac ciagle to moje widzi mi sie :D, a poza tym mozna tez zrobic tak ze po przekreceniu kluczyka sie wlacza ale wylacza sie tak jak reszta przy odpalaniu tzn tak jak np nawiewy ktore podczas odpalania sie wylaczaja, tak samo radio i takie tam rozne

no ale z podatków miały być...
no te... no...
autostrady? budowane :mrgreen: :mrgreen:

marcins737 napisał:
5 lat ?? oj nigdy mi się tyle nie udało... w zasadzie zwykle mam tak ze rozlatuje mi się max 3 miechy przed sprzedażą auta ...i zawsze sprzedają auto z prawie nowiutkim boschem ;//
to chyba łódzka przypadlosc.... RAZ sprzedalem auto z akumulatorem starszym niz pol roku :D

Amortyzatory
Powrót