• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Auto Świat - Testy długodystansowe od lutego w kioskach

• Autor wątku Autor wątku Pingwin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pingwin

Guest
W numerze luty/marzec Auto Swiat Testy dlugodystansowe (cena 5 zł) jest min. test AR 159. Polecam lekturę.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Pingwin wrzuć skana, wrzuć! Żart :) Dzięki za info, lecę do kiosku.

PS
Jak wrażenia? Znowu ci Niemcy opisali, że Alfa się psuje? :D

Wszystko było w miarę oki przy 20tyś Km Padł silnik:) ale i tak chłopaki były zadowolone. Polecam Lekturę

Część opisowa o Alfie moim zdaniem bardzo pochlebna,ale niestety w świat idzie wynik 3+,i odpowiednie miejsce w rankingu. Za jakiś czas nikt nie będzie pamiętal o dziwnej awarii silnika "za,którą nie odpowiada producent!"
A swoją drogą ciekawe ,że w statystykach DEKRYza 2009, AR 159 jest tylko jedno miejsce przed modelem 156 (chyba 105 i 106 miejsce),przecież każdy kto mial do czynienia z obydwoma modelami wie że to dwa rożne światy jakościowe.

Ps.Dla polepszenia samopoczucia w ten śnieżny dzień,przeczytajcie sobie w tej samej gazecie o VW Pasacie(samochód specjalnej troski)

Tuti!! Z calym szacunkiem dla Ciebie ,Twojej wiedzy i pasii oby Twoje slowa(na innym wątku) o rozpoczętej wyprzedaży AR w g...... sie zamieniły.Niestety jest to bardzo prawdopodobne,że masz rację.

Zgadza się , 159 o niebo lepiej wykonana i o wiele bardziej awaryjna od 156
Co się wszyscy czepili jakości wykonania 156 :P
Ja nie widzę różnicy pomiędzy Alfą 156 (2000r.) a Hondą Civic (1997r.), niby tak super wykonaną.
Poza tym że Honda była w środku szara i nudna a Alfa jest czarna, ma skórzanną kierownicę i karbonową zajefajną konsolę i metalowe (a nie plastikowe w kolorze metalu jak w 159) dodatki.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
159 ma aluminiową konsolę.
Chłopy nie kłóćta się ,oba mata rację :D
Ryflowane aluminium jest ( było ) w wersjach Distinctive , TI
a w niższych ( Progression , Impression) tworzywo imitujące aluminium .

P.S.
Młody Alfista dużo by pisać ,może na priv Ci wyślę w wolnej chwili :P

Rafter jeśli możesz to mnie też wyślij proszę.
Jeśli ALFA ma pojść w niebyt ,to błąka mi się po glowie taki pomysl żeby zakończyć tę sentymentalną przygodę modelem 159tbi(okazjonalnie jeżdzilem różnymi wersjami silnikowymi tego modelu i podobalo mi się )

Ja już jestem zdecydowany na 159 TBi:)) teraz tylko dwa warunki:
a) worek pieniedzy
b) skuteczne negocjacje w salonie, plan minimum to 20 procent.

Ten artykuł jest beznadziejny, a przynajmniej sama ocena samochodu...napisali, że wypadł naprawdę dobrze, a dostaje 3+, bo zawiniło ciało obce...bezsens...gdyby taki niefart przytrafił się Passatowi to pewnie by nie miało to większego znaczenia przy końcowej ocenie...i tak pewnie dostałby 5...syff...

Amortyzatory
Powrót