arkuszowa 2a

• Autor wątku Autor wątku bmw535i89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmw535i89

Guest
Wlasnie arkuszowa zablokowala mnie na gg a dlaczego ?
Zapytalem czy maja przeplywke do 156 v6 napisali ze maja nowa bosch za 380 to zapytalem czy to jest cala przeplywka czy tylko wklad i dostalem odpowiedz ze cala przeplywka ale trzeba wklad przelozyc. Idac tym tropem zapytalem czy to jest dedykowana przeplywka do mojego auta oraz jaki ma numer wkladu skoro tak. Odpowiedz byla ze przeplywka jest nowa i nie otwieraja przed zamontowaniem i nie moga odpowiedziec na to pytanie. Ok dalej zapytalem do jakiego modelu jest oryginalnie ta przeplywka skoro wklad trzeba przekladac i ew. jaki ma numer na pudelku a w odpowiedzi zostalem zablokowany.

kupa smiechu :lol: :lol: :lol:

odradzam ten zaklad bo to troche przedszkole. :shock:

re

Ja tam wymieniałem kiedyś sprzęgło w 2.0 TS - wyszło więcej niż w autoryzowanym serwisie .......... no comment
A widzieliście ile liczą sobie za wariator ??? buhahaahah

Byłem tam dwa razy, pierwszy raz na wymianie górnego wahacza a drugi... na jego reklamacji, więcej nie pojadę...

Przed tym jak znalazłem dobrego mechanika do Alfy też chciałem się tam wybrać ale jak popatrzyłem na te ceny to stwierdziłem że cenią się tak jakby byli serwisem minimum Maserati, nie mogę powiedzieć że nie znają się na tym co robią bo nigdy tam nie byłem, ale słyszałem trochę negatywnych opinii.

Przed tym jak znalazłem dobrego mechanika do Alfy też chciałem się tam wybrać ale jak popatrzyłem na te ceny to stwierdziłem że cenią się tak jakby byli serwisem minimum Maserati, nie mogę powiedzieć że nie znają się na tym co robią bo nigdy tam nie byłem, ale słyszałem trochę negatywnych opinii.
Lesio ,zgadza się serwisują tam i Maserati i Ferrari też:D

Fakt znają sie ale przeginają z cenami i wymyślonymi usterkami choć nie powiem czasem potrafią zaskoczyć czymś naprawdę pozytywnym

A ja byłem u nich dwa lata temu na wymianie rozrządu i uważam, że podchodzą do klienta dość profesjonalnie. Dzięki interwencji Pana, z którym załatwiałem sprawę nie mam dziś za sobą remontu głowicy po zerwaniu paska rozrządu bowiem ostrzegł mnie przed założeniem paska, który mu przywiozłem a który nie nadawał się kompletnie do niczego.
Jedyne co mam im za złe do dnia dzisiejszego to że bez pytania zamienili tylną ramkę pod rejestracją na swoją firmową - tak więc przez pewien czas byłem ich słupem reklamowym bez prowizji za tę usługę ;)

ja wczoraj natrafilem na arkuszowa2a bo szukam GTV do kupienia ale z tych wszystkich opini mam rozumieć że nie warto od nich nic kupować bo przereklamowane ??

GTVke sam chce troche podpicowac i sprzedać :)

WitamKorzystam z tego serwisu od 2007 roku, serwisując 145 1.4 T.S. i jestem generalnie z niego zadowolony. Ceny w porównaniu z aso są u mnie średnio o 50% niższe - zakładając, że pomyłki im daruję (czego nie robię), a aso już nie.. Jedynie co mnie martwi to to, że maja dość wygórowane ceny części (dot. 159 1.9 JTDm) - koplet szprzęgło + zamach 4,5 tyś. z czego robota 1 tyś.

Ostatnia edycja:
A ja jako nowy powiem, ze zostawiłem tam własnie auto na uszczelnienie skrzyni, wymianę płynu w sel i sprzegło. Całość 3000 zł więc o 50% mniej niż w ASO. pan Jacek podejscie ma profesjonalne i umie rozmawiac. Nie to co ASO.

Panowie, jeżeli jest to serwis który zajmuje się samochodami Maserati i Ferrari to dziwnym nie jest że jest drogi

raz tam zajrzałem przejazdem i nie był gościu zbyt miły - chciałem tylko obejrzeć co mieli na stanie ale zesrał i dałem sobi spokój - co do jakości usług i cen sie nie wypowiem - i chyba na szczęście!

Tak.

---------- Post added at 18:07 ---------- Previous post was at 18:05 ----------

3000 - robocizna plus części ?

Tak. Wyjecie skrzyni, uszczelnienie, łożysko wałka sprzęgłowego, sprzęgło, olej, płyn w selespeed, złożenie do kupy :)

Napisz ile wzieli za samą robotę

Sprawdzę dokładnie w domu na wydruku ale wydaje mi się, że robocizna koło 950 zł.

W każdym razie zrobili:
- uszczelnienie skrzyni
- uszczelniacze półosi
- uszczelniacz tyłu silnika
- uszczelniacz i łożysko wałka sprzęgłowego
- sprzęgło kompletne
- płyn w selespeedzie
- olej w skrzyni

Więc trochę się tego zebrało i cena 3000 za to wszystko nie jest wygórowana.

Ostatnia edycja:
jak to selespeed to moze tyle kosztowac, ale i tak musialo zabolec. Z ciekawosci podaj refenecyjna cene z ASO :P

Ja też dorzucę swoje 3 grosze do wątku. Na Arkuszową trafiłem 2 razy. Po raz pierwszy "mój" warsztat nie podjął się wymiany świec (!!) bo panowie stwierdzili, że to delikatne auto, boją się że ukręcą,....bla bla bla..... Na arkuszowej świece wymienili mi w parę chwil i zapłaciłem 50zł mniej niż mają w oficjalnym cenniku na stronie (może to rabat ze względu na ramki alfaholików ;)).
Moja druga wizyta na arkuszowej to trochę dłuższa historia: kilka tygodni temu jak podjeżdżałem pod dom poczułem, że coś spod maski śmierdzi, jakby kopcącym się olejem albo innym ustrojstwem. Rzuciłem okiem pod maskę i jedyne co udało mi się zauważyć to plama na osłonie silnika - od razu podjechałem do "mojego" warsztatu. Diagnoza - uszkodzona chłodnica, jak pytałem o inne wycieki to powiedzieli, że tylko jeden wyciek znaleźli - między skrzynią a silnikiem (o tym akurat wiedziałem wcześniej i nie zamierzałem tego robić). Po wymianie, jak odbierałem samochód, musieliśmy zajrzeć pod maskę (bo Panowie zapomnieli światła podłączyć) zobaczyłem, że na osłonie rolek i osłonie termicznej pod bagnetem jest mokro od oleju. Pan serwisant stwierdził, że "widocznie czymś pryskali".... Po takim stwierdzeniu uznałem, że dalsza rozmowa nie ma sensu. W międzyczasie zacząłem przymierzać się do wykonania płukania układu smarowania (wariator klekotał jak głupi, a silnik tracił moc powyżej 4tys obrotów) - no ale przecież nie mogę tego zrobić jak mam wycieki oleju. Skontaktowałem się z producentem takiego preparatu (nie będę podawał nazwy, żeby nie było krypciochy - w razie co mogę podać na priv), zaproponowali, że mogą dostarczyć niezbędne środki do "mojego" warsztatu i przekazać niezbędne instrukcje co i jak wykonać. Nauczony ostatnimi doświadczeniami poprosiłem, żeby zarekomendowali mi inny warsztat w Warszawie, który może wykonać takie czyszczenie. Okazało się, że zarekomendowali arkuszową 2a. Umówiłem się zatem na wykonanie przeglądu i uszczelnienia wycieków oraz płukanie silnika. Muszę przyznać, że szybko i sprawnie wszystko poszło, kilka wycieków od razu znaleźli, kilka uszczelek trzeba było wymienić. Przy okazji przeglądu dowiedziałem się, że mimo zapewnień poprzedniego właściciela samochodu, nie był wymieniany rozrząd a pompa wody stoi.... Szczerze powiem, że przeczuwałem, że z rozrządem u mnie nie jest za dobrze, ale nie spodziewałem się że będzie do wymiany. Z bólem serca zgodziłem się na kolejny wydatek i rozrząd wymieniłem. Być może trochę mnie na to naciągnęli, ale to co ważne napiszę teraz: wariatora nie słychać!! nawet podczas odpalania, silnik pracuje równiutko, jakby zupełnie bez wysiłku, jest cichszy. Bella zbiera się bardzo ładnie, wróciła jej moc - mam wrażenie, że samochód się totalnie odmulił, nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek tak ładnie jeździła. Co ciekawe, udało się też usunąć objaw, o którym pisałem w moim pierwszym poście, który wrzuciłem po zakupie samochodu: http://www.forum.alfaholicy.org/156...cy_spadajace_obroty_glosna_zmiana_biegow.html a mianowicie ten dziwny metaliczny szmer, o który podejrzewałem skrzynię biegów (byłem u kilku mechaników i nie było jednoznacznej diagnozy a nie zdecydowałem się na wyjęcie i sprawdzenie skrzyni). Podsumowując: z rezultatu jestem bardzo zadowolony, mam pewność, że samochodem zajmowały się osoby, które znają się na tym co robią. Oczywiście muszę dodać, że tanio nie było, spłukałem się konkretnie...

Amortyzatory
Powrót