[AR75] tulejka w trójkącie tylnej zawiechy pod skrzynią...

amigas

Nowy
Auto
AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
Witam

Jak już gdzieś wspominałem owa tulejeczka powiedziała mi dowidzenia i to na maxa:/ Każde zapięcie biegu to głosny stuk z racji ruszania sie całej skrzyni i zawiech yw tym m0cu (zużyte sprzęgło też robi swoje a nie sposób dostać go w Polsce:/ ale mam nadziej że z Niemiec się uda....) i teraz oczym mówimy jak spojrzymuy na rzecozną stronę w EPERze widzimy >>TO<< jak widać do tego elementu przypisane sa 2 symbole z czego ten 60703781 jest teoretycznie przypisany do modelu Twin Spark (symbole m10 i m11) i jest niedostepny za Chiny Ludowe:/ natomiast udało mi się znaleźć 2gi element czyli 60533942 i tu kwestia czym się te leementy różniły bo szukając w rzeczonym niemieckim sklepie online >>KLIK<< odnajduje ten elemnt jako właściwy dla mojego modelu...ktoś mnie oświeci z różnicą?:>bo wyglądają identycznie zreszta inne lememnty stykające ie z nim sa takie same niezaleznie od modelu....

Element o nr 60533942 moge zamówić czas ok 14 dni jak coś to PM
jak potrzebujesz części do wału daj znać może dam rade załatwić.

Ten element jest taki sam do wszystkich typów 75 , gulliett , alffetek i GtV-ek

to czemu zmeinila sie, doszla dodatkowa numeracja?

Została wzmocnina , zresztą sporo cześci do 75 i nie tylko zostało zmienionych ulepszonych ze względu na zbyt nadmierną usterkowość

o to mi chodziło dziekuje:) czyli poza tym, że będzie delikatniejsza to bedzie jej dobrze na swoim przyszlym m-cu? z ciekawosci wie ktos jakie moga byc roznice w trwalosci starej a wzmocnionej i czy wogole jest to elelmnt podlegajacy czestej wymianie?

amigas napisał:
o to mi chodziło dziekuje:) czyli poza tym, że będzie delikatniejsza to bedzie jej dobrze na swoim przyszlym m-cu? z ciekawosci wie ktos jakie moga byc roznice w trwalosci starej a wzmocnionej i czy wogole jest to elelmnt podlegajacy czestej wymianie?
Ja z doswiadczeń wieloletnich uzytkowania takich aut nie spotkałem się z uszkodzeniem tego elementu podczas użytkowania ale podczas ingerenci mechaników często oni rozwalaja tą tulejke przez nie umiejętny demontaż podczas luzowania belki

Amortyzatory
Powrót