• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ar rozbiórka lampy przedniej

• Autor wątku Autor wątku dobry człowiek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dobry człowiek

Guest
Witam wszystkich mam takie pytanie czy rozbierał ktoś przednią lampę w belli 166 rok 2000r. Bo mam zamiar dać odbłyśniki do regeneracji tylko nie wiem czy da sie rozebrać proszę o poradę jeśli ktoś to już robił.

nie wiem jak w 166 ale w innych modelach da sie odkleic klosz.
odpinasz metalowe spinki łączoące klosz z obudową, nastepnie wkładasz lampe do piekarnika na kilka min po czym delikatnie odklejasz klosz.

klosza nie polecam ruszac gdyz jak sie wyjmie lampe w alfie 166 to np odblysniki od soczewek mozna wyjasc poprzez odbiecie 3 zatrzaskow i wypiecie regulacji swiatel z galeczek wszystko widac operacja dosc prosta a co do glownego odblysnika to nie podpowiem bo nie robilem i nie pamietam czy sa tam dalej jakies zatrzaski :D

166 AR Rozbiórka lampy przedniej.

klosza nie polecam ruszac gdyz jak sie wyjmie lampe w alfie 166 to np odblysniki od soczewek mozna wyjasc poprzez odbiecie 3 zatrzaskow i wypiecie regulacji swiatel z galeczek wszystko widac operacja dosc prosta a co do glownego odblysnika to nie podpowiem bo nie robilem i nie pamietam czy sa tam dalej jakies zatrzaski :D
Witam cię kolego i dzięki za rade a może wiesz jak wymontować lampę bo wydaje mi się że to skomplikowane bo ona jest tak pod błotnikiem jeśli podpowiesz to wielkie dzięki. Pozdrawiam.

no wiec lampe zeby wymontowac to trzeba odkrecic wszystkie plastiki z przodu gril nerki itd odkrecic nadkole i zderzak od blotnika i wtedy wszystkie watpliwosci masz rozwiane :D a i jeszcze pasiloby odkrecic jedna choc srube od zderzaka z przodu gdyz wtedy bedzie latwiej odgiac zderzak

Amortyzatory
Powrót