• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ar 159 2.2 jts

• Autor wątku Autor wątku Colin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Colin

Guest
Ar 159...

po 166 super czas na ... 159

nie ma co gadac:)
sama rozkosz pod wzgledem wyglądu, funkcjonalności oraz wyposażenia:)
wszystko oprócz Q4, bose i navi:P

Ostatnia edycja:
Ładnie się prezentuje, tylko szkoda, że nie w sedanie:)

przód tył wymieniane zderzaki (widać inny odcień i pisze w ogłoszeniu) klapa tylna pewnie też z innego bo lampy z klapy są krzywo w porównaniu z nadwoziem i niema znaczka 2,2 jaki powinien być, jak na 3 lata to już miał dużo z nadwozia wymienione,pewnie miał jakieś "przygody" wypadkowe a pisze ,że bezwypadkowy ,ale w Polskich ogłoszeniach to większość bezwypadkowych ;) a prawda najczęściej jest inna

klapa tylna pewnie też z innego bo lampy z klapy są krzywo w porównaniu z nadwoziem i niema znaczka 2,2 jaki powinien być, jak na 3 lata to już miał dużo z nadwozia wymienione,pewnie miał jakieś "przygody" wypadkowe a pisze ,że bezwypadkowy ,ale w Polskich ogłoszeniach to większość bezwypadkowych a prawda najczęściej jest inna

tak tak mow dalej - sluchamy :)

ze tez przed zakupem takiego mistrza frodo jak ty nie wziąłem :)
z fotek byś mi autka oceniał i w końcu niczego bym nie kupił bo nawet salonowe są dla ciebie klejone z przystanku
to moze podaj odrazu grubość lakieru?

zastanawia mnie jedno - jak w swojej glupocie mozesz tak cos oceniać czego nawet na oczy nie widziałes?
skąd wiesz co było robione? znasz od początku historie auta tak jak ja?

czyli gadaj dalej zdrów

a w ramach wolnego czasu poogladaj sobie klapy tył w prospektach AR i ocen przyleganie lamp, obecnosc znaczków lub ich brak bez dopłaty przy kupnie oraz grubość lakieru na oko fachowcu od alf 159tych:
http://www.avto-magazin.si/library/images/ozadja/AlfaRomeo159Sportwagon_1280.jpg
http://www.themotorreport.com.au/wp-content/uploads/2008/07/alfa159-sportwagon-ti-01a.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Alfa_Romeo_159_SW_rear_20080620.jpg
http://static.blogo.it/autoblog/alfa_159_sportwagon_uff_01.jpg

Ostatnia edycja:
Ślepy nie jestem a jak inni tego nie widzą to ich sprawa ,cytat z ogłoszenia (Samochód miał usuwane rysy z nadwozia, wymieniane zderzaki przód/tył oraz przednią szybę.)Nie wiem ale dla paru rys się zderzaków chyba nie wymienia ,podstawowy bład jaki robią przy naprawie tyłu polscy fachowcy od remontów to nie zakładają oryginalnych napisów (no chyba ,że ukradli napis 2,2 ) bo jak jest na zderzaku jts to musi być na klapie 2,2 ,żeby nie było napisu jaki mamy silnik i wersje trzeba dopłacić 1000 zlp w salonie ,ale alfista chyba to wie (tak jest na załączonych linkach 2 pierwsze w standardzie ti ,2,4 jtdm, 2 następne za dopłatą bez pojemności silnika i wersji samo 159) no ale fachowcem nie jestem . Dolna krawędź lewej lampy z klapy jest wyżej jak z nadwozia(tak na moje oko 2-3 milimetry ) ,w prawej natomiast tego nie ma,Być może feler fabrycznych to jest,takie mam spostrzeżenia na temat załączonych zdjęć ,a lakieru mierzyć nie zamierzam i szczelin bo kupić go nie chce ,nie mówie ,że używane samochody mają być idealne ,ale ja nie lubie jak kit wciskają ,że bezwypadkowe idealne itp. ,prawda jest taka ,że ściągane z zachodu auta zawsze jakieś uszkodzenia mają bo uszkodzonych z zagranicy się sprowadzać nie opłaca ale chyba wiekszość zmotoryzowanych w Polsce to wie

Jak dla Mnie to w ogóle temat tego samochodu jakiś nie halo..
3 miesiące temu samochód wystawiony do sprzedaży, a po 3 miesiącach czyli teraz właściciel pisze:
po 166 super czas na ... 159
nie ma co gadac:)
sama rozkosz pod wzgledem wyglądu, funkcjonalności oraz wyposażenia:)
wszystko oprócz Q4, bose i navi:P
przy czym samochód w dalszym ciągu na sprzedaż:P

właściciel nareszcie znalazł czas zeby wstawić posta w 'nasze belle', porobic porzadne zdjecia czystego auta w sloneczny dzien co jest nie lada wyzwaniem jak czlowiek pracuje a nie obija dupy

Ostatnia edycja:
Piękna 159-tka, nawet jak miała coś tam wymieniane w wyniku otarć czy stłuczki. Moja srebrna 166 też była sprowadzona z przetartym prawym bokiem i to widać (np nie ma literek JTD, jak malowali mi cały bok, to specjalnie nie chciałem aby z powrotem je przyklejali).
Dziwi mnie tylko (choć o gustach się nie dyskutuje), że chcesz zamienić tak piękne auto, na dosyć kontrowersyjne z wyglądu 407 coupe :) 406 coupe przynajmniej była kreślone przez Pinifarinę, a to coś co ma wlot powietrza większy niż w Ferrari to dzieło żabojadów ;)

właściciel nareszcie znalazł czas zeby wstawić posta w 'nasze belle', porobic porzadne zdjecia czystego auta w sloneczny dzien co jest nie lada wyzwaniem jak czlowiek pracuje a nie obija dupy
pijesz do Mnie? bo jak co to Ja mam już przepracowane ładnych parę lat, dodatkowo jeszcze studiuję na 4 roku na politechnice śl. i miałem czas na wstawienie foto do 'nasze belle' :D więc jak o to chodzi, to wg Mnie wszystko zależy jak kto potrafi się zorganizować... ale i tak myślę, że to nie o czas chodzi, a ma coś wspólnego z marketingiem;]

Ostatnia edycja:
bo jak co to Ja pracuję ładnych kilka lat, dodatkowo jeszcze studiuję na 4 roku na politechnice śl. i miałem czas na wstawienie foto do 'nasze belle' więc jak o to chodzi, to wg Mnie wszystko zależy jak kto potrafi się zorganizować...

nie mam nic do Ciebie - ogolnie wspomniałem ze jak człowiek w nocy wychodzi to i w nocy wraca
powymieniać Ci co robie?

praca w serwisie marki XYZ - 8 godzin, chybaże pier**** gwarancja więc sie siedzi do oporu i trzeba auto zrobic bo samochód zastępczy dla klienta kosztuje
praca 'po pracy' na przysłowiową fuchę - 3 do 4 godzin a niekiedy całą noc jak idzie dobry pieniądz zarobić
agh w sobote i niedziele po 12 godzin nie licząc dojazdu tam i spowrotem

weekendow brak, wolnego brak bo pracujesz jako firma jednoosobowa, snu rownież brak i nie ma nawet kiedy przysłowiowo 'załadować'

zdjęcia w nocy sensu nie mają, myjnie w nocy nieczynne a splukiwanie na stacji paliw to jak splukiwanie wody w kiblu

zresztą to forum traktuje jako drugorzędne i jestem tu sporadycznie, przede wszytkim bywam na alfaowner

406 coupe jezdziłem wcześniej, w wersji limitowanej, i złego słowa powiedzieć nie moge

Ostatnia edycja:
Colin ,pisałeś kiedyś na którymś z forów że sprzedajesz auto bo szykujesz się do budowy domu . Ja bym tego Sportwagona nie zamieniał w takiej sytuacji na coupe .Budowałem dom kilka lat temu i wiem co mówię, gdybym miał kombiaka sporo złotówek bym zaoszczędził na transporcie .

Amortyzatory
Powrót