• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 156GTA Na cco zwrócić uwaę

pletwwa76

Nowy
Auto
alfa 156
Witam wszystkich.Potrzebuje porady.Ostatnio znalazłem na olx ogłoszenie AR156GTA.Cena jest obniżona ze względu na to że auto od dłuższego czasu stoi i wymaga trochę pracy:przegląd trochę inwestycji ingerencji blacharsko lakierniczej i pewnie innych w postaci jakiś niespodzianek:( Zawsze marzyłem o tym modelu i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na co zwrócić uwagę żeby czegoś nie przeoczyć.Po wstępnej rozmowie z właścicielem jestem jeszcze bardziej do niej przekonany.Z góry dziękuję za każdą dodatkową informację.ps.A najlepiej jak byście podali adres jakiegoś ogarniętego mechanika w Warszawie żebyśmy mogli się spotkać we trzech i zrobić porządne oględziny.Pozdrawiam Artek

A u jakiego mechanika aktualnie stoi ? (info z ogłoszenia że stoi) .
Ja bym na sprawdzenie i przetrzepanie na Arkuszową 2a pojechał. Zrobią tabelkę ze listą do zrobienia i cenami.
Cena podejrzanie niska jak na GTA, ale diabli wiedzą, może i ok. Jak ok, to okazja zakładając że to prawda tylko 2 właścicieli dotąd. Nawet zakładając 10tys na początkowy startowy pakiet, o co b łatwo przy Vce w tym wieku, no i przy założeniu zdrowej podłogi itd .
Przydałby się spis co było robione dotąd, jak z ciśnieniem oleju i innymi istotnymi bolączkami Busso w tym wieku.

O ile nie ma dziur w podłodze, jedzie prosto, a silnik i skrzynia nie jest do generalnego remontu to ciekawie to wygląda. Sprawdzić kompresje w cylindrach, test na obecność spalin w płynie chłodniczym, synchronizatory w skrzyni- czy nie zgrzyta przy zmianie biegów- to tak na szybko.

twierdzi ze podłogę zabezpieczał jakiś czas temu.Jutro będę miał z nim kontakt to dowiem sie coś więcej.Na razie dziękuję.Odezwę się jak ją obejżę

- - - Updated - - -

rozmawiałem z właścicielem telefonicznie wstępnie i i wydaje się mówić szczerze.Zgadza się na wizytę w warsztacie wskazanym przeze mnie jutro zadzwonię na tę Arkuszową i się umówię na wizytę.Odezwę się po.Pozrdawiam

Jak to ta z profilowego, to poproś o zdjęcie komory silnika foteli itd.

kolor jeden z najfajniejszych z gta ciekaw jestem w jakim jest realnym stanie to auto teraz

Chodzi mi o to czy to alfa z tej fotki
FB_IMG_1539884814110.jpg
bo jak ta to coś gdzieś ostatnio o niej było:P

Amortyzatory
Powrót