• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] AR 156 2.4 20v by Żuko

żuko86

Nowy
Auto
AR156 FL 2,4 20V M-Jet
Witam Panie i Panowie

Od kilku miesięcy jestem posiadaczem mojej 2 belli w życiu pierwszą była AR 33 1.4 boxer ,tym razem wybór padł na 156 po fl z silnikiem 2.4 20v , autko z końca listopada 2003 roku.
Alfa od 1,5 roku w Polsce jestem drugim właścicielem , co do wyposażenia to chyba wszytko co można w takowej 156 sobie wymarzyć :) osobiście brakuje mi foteli z wersji Ti
Alfa po regeneracji turbiny,wymianie oleju na Motul 8100 x-clean i filtrów to wszystko u Mr.Alfa

Co do zmian które są w aucie :

- radio CD z wbudowaną nawigacją firmy VDO M6000 ( obsługuje orginalną zmieniarkę i gra lepiej niż fabryczne radyjo)
- zawieszenie obniżone o ok 30 mm
- zamontowany system głośnomówiący firmy Nokia

Co do planów :

- zamontowanie dolotu z nierdzewki
- wywalenie elektroniczne egr

Do zobaczyska na drodze
PozdroDSC_2188.jpgDSC_2187.jpgDSC_2058.jpgDSC_2060.jpgDSC_2177.jpgDSC_2172.jpgDSC_2173.jpgDSC_2184.jpg

Ostatnia edycja:
ten dolozony ekran niebardzo pasuje ;) poza tym rewelacja!
szerokosci!

Bardzo ladna Bella tylko ten ekran radia troche nie pasuje ale kazdy ma swoj guscik,zycze bezawaryjnosci.

Wysłane z mojego Nexus 4

Ciekawe felgi ;) fajnie na nich wygląda to są 17?

..tak to 17, na wiosnę będzie polerowany rant.

A co do radia to szału nie ma-fakt!,ale póki co nie zmieniam bo to rzecz drugorzędna,jak pisałem wcześniej egr i dolot w planach :D
Dzięki za komentarze

Bardzo ładna i z jedyną słuszną kierownicą :D.
Co do foteli o masz normalne TI (czerwone logo na oparciach? bo na zdjęciach nie widać), tyle że nie Recaro i nie ma co narzekać bo musiałbyś kombinować z podłokietnikiem.
Przyciemnij delikatnie szyby boczne i tylną i z zewnątrz w połączeniu ze sportpackiem, '17 i nakładkami na progi będzie zupełnie jak TI.
Szerokości.

Bardzo ładna i z jedyną słuszną kierownicą :D.
Co do foteli o masz normalne TI (czerwone logo na oparciach? bo na zdjęciach nie widać), tyle że nie Recaro i nie ma co narzekać bo musiałbyś kombinować z podłokietnikiem.
Przyciemnij delikatnie szyby boczne i tylną i z zewnątrz w połączeniu ze sportpackiem, '17 i nakładkami na progi będzie zupełnie jak TI.
Szerokości.

..fotele są bez czerwonego logo,szyby hmm? nie myślałem nad ich przyciemnianiem,może kiedyś:D

Pozdro

Ładny polift, felgi pasują. Radyjko faktycznie kiepsko pasuje. Ale ono jest wysuwane, można je normalnie schować, tak?

Już myślałem że nigdy jej nie pokażesz :D

Ładna ! :) Felgi też bardzo ładne. Ekran od radia faktycznie średnio pasuje, bo zasłania kratki nawiewów, a szkoda bo całkiem fajny gadżet :)

żuko chyba się nie obrazi jeśli wstawię foty z naszej małej sesji :)

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• 3.jpg
    3.jpg
    75.3 KB · Wyświetleń: 91
  • 14.jpg
    14.jpg
    53.8 KB · Wyświetleń: 88
Amortyzatory
Powrót