• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 156 1.9 JTD - BiG_G

• Autor wątku Autor wątku BiG_G
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BiG_G

Guest
Alfa taka jaką ją kupiłem, jakis miesiac temu.

wyposażenie:
ABS, klimatronic, 4 x air bag, skóra, fotele firmy MOMO, drewniana kierownica, drewniany drążek dźwigni zmiany biegów, felgi 15", srebne zegary, radio Sony Xplod (nie ma go jeszcze na tych zdjęciach), głośniki Dego ST-650 (które sam kupiłem, w samochodzie nie było żadnych głośników czy też radia)

rzeczy które chciałbym dodać zmienić:
- CB radio - dostane w prezencie gwiazdkowym
- Felgi na wiosne polerka i lakier, później jak będą pieniążki jakies 17nastki"
- boczne obrysówki na białe najlepiej
- przyciemnić nie do czarnosci z umiarem lekko tylnie oczywiscie

takie sa moje założenia, jestem oczywiście anty jakiegos wiejskiego tuningu alfie nic nie brakuje, z wyjatkiem paru drobnostek jak felgi, choc tu decyduje rozmiar, bo ten model ktore ma zawsze mi sie podobał, są inne niż wszystkie, i bardzo mi sie podobaja.

Silnik 1,9 JTD 105 km więc bez szaleństw, dynamiczny w miare, aby się sprawnie poruszać,
jestem zadowolony.

Pozdrawiam, czekam na jakies opinie!...!

Peace

Moje drugie auto, bardzo przytulny samochod i jakże piekny.

silnik jest bdb.. jak na razie jestem w trakcie jego praktykowania.. ile Ci pali Twoje cudo ?

na tym co wyjezdzalem, bo nie wiem dokladnie ile ma ten zbiornik od 156 moze ktos wie, na wikipedi przeczytalem ze 63 litry, a od poczatku jak ją mam tankuje jakieś 54 i wtedy oczywiscie jestem na rezerwie, z tego spalanie wychodzi mi na caly zbiornik średnie okolo 8 litrow, nie pisze max czy min, bo tego to nawet nie wiem, wiec narazie robie 750 km bez problemu na zbiorniku ale patrzac na to ze jak tankuje te 54 litry to mam jeszcze 9 w baku? to bym niecala stowke jeszcze zrobil....

Alfa ładna , tylko nie kumam co tam robi znaczek Ferrari :roll:
P.S. Ładny kolorek.

taif napisał:
Alfa ładna , tylko nie kumam co tam robi znaczek Ferrari :roll:
P.S. Ładny kolorek.

otóż miała ten znaczek od początku kupiłem ją z tym znaczkiem od poprzedniego właściciela, nawet nie pytałem go czy to on nakleił czy pierwszy właściciel (ja jestem 3cim)...

nie zdjąłem go ponieważ:
- nie wiem czy cos by sie z lakierem nie stało, czy cos, moze cos tam bylo i dlatego naklejka tam jest, nie mam pojecia, ale nie chce tego odklejać ze względu na to własnie.
- po drugie jestem od jakis 11 lat fanem i wiernym kibicem, F1, i od poczatku sledzenia tego sportu ferrari jest dla mnie najwieksze! i sama marka ferrari to jest ferrari...
- no i trzy, nie psuje to jakos całosci, w koncu to jeden koncern...

Amortyzatory
Powrót