• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] AR 155 - szarpanie dławienie. Proszę o pomoc.

• Autor wątku Autor wątku AndonePB
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AndonePB

Guest
Witam wszystkich foruwiczów.!

Jestem nowy na forum, niedawno zakupiłem swoją pierwszą Belle.
Mianowicie posiadam Alfe Romeo 155 1,8 TS 85kW 93' i mam taki problem, podczas ruszania i jazdy na jedynce i dwójce szarpie. Jesli rusze ze samego sprzęgła auto jedzie bez zarzutów ale gdy tylko dotkne pedał gazu zaczyna szarpac. Na pozostałych biegach (w tym i wsteczny) nie ma tego problemu. Pomaga gdy trzymam pedał gazu na około 2-3 tysięcy obrotów i delikatnie puszczam pedał sprzęgła, to wtedy auto rusza bez szarpania. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu przyczyny. Słuszałem dużo wersji od znajomy którzy mówią ze może to być błachostka a może byc kosztowna naprawa ale żaden z nich nie posiada AR a z tego co słyszałem te autka mają swój odrębny charakter:)

Jeszcze raz przoszę o Pomoc.

na zimnym zdarza sie ze czasami na trójce troszku szarpie ale jak sie rozgrzeje to tylko Jedynka i dwójka

Dodam auto nie posiada LPG

Mi szarpał ale tylko na zimnym. Zaraz potem pompa paliwa padła...

Problem z głowy:)
Bella chodzi jak w zegarku:)
Rozebrałem praktycznie cały układ dolotywy wyczysciłem przepływomierz, przepustnice, silniczek krokowy uszczelniłem cały układ i problem znikł:)

Amortyzatory
Powrót