• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 155 otwierajacy sie schowek

OO__V__OO

Nowy
Auto
307 CC
na wiekszych nierownosciach otwiera sie schowek bez wzgledu czy jest zamkniety na klucz czy nie - mam pytanie czy u was tez tak sie otwiera samoczynnie? jezeli tak to co zrobiliscie aby to zmienic? jak usunac te usterke? ja juz nie daje rady niesamowicie wyprowadza mnie to z rownowagi.

Ja nie miałem nigdy takiego problemu ale myśle za taką pierdołe nie da sie naprawić. Trza kupić nową na bank. nowy zamek raczej. Napewno jest wytarty

raczej te jezyczki ktore zamykaja badz tez sprezyny od nich sa slabe - moze ktos mial taki problem i zechcialby sie podzielic informacja jak to naprawic?

Problem w tym że nowego to raczej sie nie kupi bo to nie wina zamka ale raczej jak już kolega wcześniej napisał sprężyn które nie są wstanie utrzymać dobrze obciążonej szuflady. Teraz pytanie czy ktoś rozbierał to ustrojstwo już? Mam ten sam problem poradziłem sobie przyklejając rzepy i częstotliwość otwierania sie schowka mocno spadła.

ja juz swoj odelzylem na maxa od zbednych pierdół ale i tak sie otwiera - no ale to jest mysl zepy!!! nie wpadlem na to
moze sprobuje pogrzebac przy tych sprezynach a jak nie to zepy

Przeczytaj uważnie:

Schowek zamykany jest na zawiasie - pręt w dolnej części.
Zawiasa mocowana jest na cztery śruby z możliwością regulacji ustawienia.
Trzeba poluzować wszystkie cztery, następnie podpierając schowek od dołu, dokręcić dwie zewnętrzne, a potem dwie środkowe.
Bardzo istotne jest sprawdzenie, czy listwa do której dokręca się zawiasę, nie jest pęknięta (najczęściej w narożnikach). Jeśli tak - koniecznie trzeba pęknięcie trwale skleić.
Jak ktoś będzie potrzebował - dołączę fotki.

Dobrze radzisz ;)
Ja zrobilem to troszke inaczej i chyba prosciej ;)
Te wkrety trzymaja sie na takich blaszkach(spinkach) i mi przy dokrecaniu te blaszki popekaly/nie nadawaly sie do uzytku.
uzylem po bokach dwoch srob z podkladkami takimi aby dopychaly dolna czesc schowak do listwy+gora
i od tamtej operacji SPOKÓJ he nawet coraz wiecej dokladam do tego schowka ;)

tak jak napisał przedmówca miałem ten sam problem i załatwiłem to prawie tak samo i teraz można wozić w schowku ziemniaki:D

Amortyzatory
Powrót