• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 155 - fotele

Asturas

Nowy
Auto
Alfa Romeo 155 1.9 TD '94
Przecieranie się foteli w AR 155 to problem chyba każdego. Próbuję znaleźć komplet w bardzo dobrym stanie, ale to łatwe nie jest, zwłaszcza, że średnio mnie interesują nieskórzane, bo są mało wytrzymałe.

Zastanawiam się czy do AR 155 pasowałyby fotele z AR 156 lub 147? Bo skórzany komplet można kupić za 500zł. Próbował ktoś?

Przecieranie się foteli w AR 155 to problem chyba każdego. Próbuję znaleźć komplet w bardzo dobrym stanie, ale to łatwe nie jest, zwłaszcza, że średnio mnie interesują nieskórzane, bo są mało wytrzymałe.

Nie za bardzo wiem o czym Ty piszesz, ponieważ mam w swojej ponad 300 kkm nalatane, fotele welurowe, i ani śladu przetarcia.
Jedynie podłokietnik wyślizgany.

...zwłaszcza, że średnio mnie interesują nieskórzane, bo są mało wytrzymałe...

I tu Twój problem - skórzane fotele (mocno eksploatowane i nie konserwowane) przecierają się dużo szybciej niż welur. Więc kupując znów skórę nie uciekniesz od tematu. Jak materiał jest dobry, to welurowe są dużo lepsze niż skóra, nie wspomnę już o odczuciach w lato/zimę - raz parzy a raz piź** :P Oczywiście skóra ma swoją 'renomę i lans' ale to już zależy, co się komu podoba.

A co do samego pytania to musiałbyś pomierzyć rozstawy szyn mocujących w 155 i 156 etc., bo nie widziałem jeszcze takiej przekładki. Choć pewnie wszystko możliwe, ale z większym rzeźbieniem typu przekładanie całego spodu z foteli ze 155 do foteli ze 156 - pewnie mało opłacalne... Ale przecież jeździmy AR, więc nikt pieniędzy nie liczy... :rolleyes::cool:

Pozdrawiam,
GrzesiuŻar

O ile po wykonaniu jakiejś rzeźby podejdą przednie to z tylnimy może być już problem dlatego iż szerokość może być inna i nie spasujesz je z plastikami:/

powiem Ci tak , ja robiłem własnie u tapicera przedni fotel - wiadomo .
Zapłaciłem 150zł koles mi naprawdę fajnie zrobił ( mogę Ci podesłać zdjęcia ) + zrobił mi podłokietnik ( ale to akurat spierd** i musze tam pojechac i go zjeba** )

ale tak po za tym przedni fotelik cacy :)

Kiedyś widziałem zdjęcie 155-tki z kanapą i fotelami od 164

Mam takie fotele jak na zdj. lub czarna skóra-el. oczywiście i podgrzewane!

a moze porządny remont swoich i profilowanie gabek np?

Amortyzatory
Powrót