• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 155 by MaTi

• Autor wątku Autor wątku MaTi84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MaTi84

Guest
MODEL: ALFA ROMEO 155
SILNIK: MAM KILKA... (JOKE) ZMIANY W PLANACH
UKLAD DOLOTOWY: STOŻEK
UKLAD WYDECHOWY: TŁUMIK KOŃCOWY SUZUKI GSXR600
ELEKTRONIKA i ELEKTRYKA: KLIMA, ELEKTRYKA, ABS, WSPOMAGANIE KIEROWNICY TEŻ MAM.
UKLAD NAPĘDOWY: FWD
ZAWIESZENIE: SPRĘŻYNY OBNIŻAJĄCE -60/-60
UKLAD HAMULCOWY: SPRAWNY
ŚRODEK: SERYJNE KUBEŁKI
CAR-AUDIO: GRUNDIG SKALOWE KASECIAK
icon_wink.gif

BELLA ZAPADŁA W ZIMOWY SEN BY MÓC NA WIOSNE OBUDZIĆ SIE W WIELKIM STYLU!

Ostatnia edycja:
Tłumik od motóra? No ciekawe jak to słychać. Zawieszenie to chyba jednak nie jest -60 bo by chyba musial obcierac brzuchem o asfalt ;p A kierownica mi sie nie podoba.

No ładna to jest ale coś mi brakuje zgodności między opisem a zdjęciami. Czytam o Alfie z 98 roku z silnikiem 16v a na zdjęciach widzę Alfe sprzed 96 roku a pod maską 8 zaworowy twin spark. jak to jest?

Tłumika nie słychać... Gulgot wydobywa sie z pod maski. Sprężyny szesdziesiatki, zdjecia moze mniej aktualne... mam problem z polskimi drogami... hehe... a kierownica MI SIE PODOBA i o to chodzi... :)

---------- Post dodany o godzinie 22:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:45 ----------

No ładna to jest ale coś mi brakuje zgodności między opisem a zdjęciami. Czytam o Alfie z 98 roku z silnikiem 16v a na zdjęciach widzę Alfe sprzed 96 roku a pod maską 8 zaworowy twin spark. jak to jest?

Racja... foto nie sa aktualne, dzis ta alfa nie ma juz silnika ;) leża dwa, obok, v6 i Q4 (dla sprostowania to trzecia zmiana) pozdrowionka

---------- Post dodany o godzinie 22:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:48 ----------

PS. Poprawiłem:)

Aha, dzięki za wyjaśnienie;) no to jak V6 i Q4 to lepiej już być nie może:D Powodzenia w dalszej pracy nad autem. Licze że w temacie pojawią się kolejne opisy z jej przebiegu:)

Aha, dzięki za wyjaśnienie;) no to jak V6 i Q4 to lepiej już być nie może:D Powodzenia w dalszej pracy nad autem. Licze że w temacie pojawią się kolejne opisy z jej przebiegu:)

Q4 kusi mocą i napędem, V6 zaś brzmieniem... dylemat wariata... do wiosny daleko-coś zadecyduje, opisy i foto będą na bieżąco (w tej chwili niestety postój ) ale nadrobie... :)

Napęd do Q4 chyba jest na allegro a przynajmniej był poszperaj.

Amortyzatory
Powrót