• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 147 by rafal_n5

rafal_n5

Nowy
Auto
AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v
Przedstawiam swój nowy nabytek.Po modelach 156 tym razem zakupiłem AR 147 1.9jtd16v 140KM w wersji distansive z rocznika 2004.Jeżeli chodzi o modyfikacje to na tą chwilę obniżyłem zawieszenie sprężynami eibach pro kit oraz kupiłem felfi 17-calowe a niedługo na pierwszy rzut pójdą reflektory gta-look,czerwone zaciski,może ciemniejsze szybki a być może w niedalekiej przyszłości także fotele skórzane w bananowym kolorze,ale w sumie tapicerka którą mam mi się spodobała i muszę to przemyśleć.Oto kilka zdjęć z wiosennej sesji:

Ostatnia edycja:
no wkońcu rafale pokazałeś :)
trzeba przyznać bardzo fajna bella ;)

Bardzo ładna!! powiedz mi jak się czujesz z przesiadki z modelu 156? nie za małe autko?
Pytam bo rozważałem kiedyś zmianę właśnie na 147
Pozdrawiam! :)

Bardzo ładna!! powiedz mi jak się czujesz z przesiadki z modelu 156? nie za małe autko?

Jeżeli chodzi o wnętrze to nie odczuwam że jest mało miejsca,a nawet stwierdzę że jest tyle samo.Generalnie to lepiej mi się jeździ niż 156(może zasługa innych amortyzatorów niż w 156 bo zawieszenie to samo).W tej chwili mam sprężyny eibach także samochód świetnie się prowadzi.Jednym minusem przy tych felgach jest to że samochód na dużych nierównościach lub koleinach lubi wyrywać kierownice także trzeba uważać i silno ją trzymać.Silniczek bardzo elastyczny,jest czym wyprzedzać.Na pewno plusem są składane tylne siedzenia,dzięki czemu bagażnik jest większy niż w 156
Dzięki za pozytywne oceny.
Thing teraz czekam jak ty zakupisz swoją wymarzoną i się pochwalisz.

Bez komentarza, w takiej atmosferze i z takimi ludżmi...pozdrawiam

em04042010772j
0h04042010771j
1x04042010770j

Ostatnia edycja:
Witam, pozwolę sobie dodać parę fotek tym którzy chcą lub niebawem będą właścicielami takiej lub podobnej Alfy 147, jej sylwetka mówi sama za siebie więc oby nasze grono 147 się zwiększało bo myślę że warto..pozdrawiam

to jest twoja alfa?Ściągnij te listwy z drzwi :[

Napisałeś to tak jakby 156 była nie wiadomo jak większa niż 147 ;) Różnica to nieco ponad 20 cm, z czego całość praktycznie idzie w bagażnik, a we wnętrzu prawie bez różnicy, z przodu podobnie, jedynie z tyłu czuć przewagę przez większy rozstaw osi. Tak naprawdę kolosalną różncę widać dopiero w 166 gdzie można założyć nogę na nogę z tyłu ;)

Witam, pozwolę sobie dodać parę fotek tym którzy chcą lub niebawem będą właścicielami takiej lub podobnej Alfy 147, jej sylwetka mówi sama za siebie więc oby nasze grono 147 się zwiększało bo myślę że warto..pozdrawiam

Wszystko fajnie, ale:
po 1) dlaczego wklejasz zdjęcia swojej Alfy w wątku autorskim kolegi rafal_n5?
po 2) tuning w stylu Golfa czy Calibry to nie za dobry sposób na Alfę 147, podejrzewam że większość prawdziwych Alfisti podziela moje zdanie

PLUSY - kolor, gleba, felgi. MINUS - przedlift.
Jest to oczywiście moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. ;)

Amortyzatory
Powrót