[145] AR 145 Rajdówka ,wyścigi

rafal81

Nowy
Auto
Alfa romeo 145 1.9jtd 2000r
koledzy posiadacie może jakieś zdjęcia alfy romeo 145 które brały udział w wyścigach ,rajdach ,chodzi mi tylko o zdjęcia z zewnątrz ,jak one były obklejane ,zdjęcie dla przykładu o co mi chodzi

Załączniki

• Alfa-Romeo-155-2.5-V6-TI-DTM-2-1064x798.jpg
    Alfa-Romeo-155-2.5-V6-TI-DTM-2-1064x798.jpg
    98.6 KB · Wyświetleń: 27
A 145 brała w ogóle udział w jakiś zawodach? W życiu o tym nie słyszałem.

Np. takie malowanie?
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...uo9neoD9TYpCtyyoCWboxGp1-eCTYZY8rL6FwfFtzIj98

Wpisz sobie w google [notranslate]Alfa[/notranslate] Challenge 145 i przejrzyj, ale dużo zdjęć tam nie ma no i to takie chyba średnio udane to malowanie. Jest jeszcze na pewno pomarańczowa i chyba jakaś srebrna powinna być, ale też bez szału.

//edit
Popatrz jeszcze tutaj:
http://pictures-and-images.net/content/alfa-145-race-car.html
Swoją drogą wydaje mi się, że do 145 nie pasują za bardzo motywy z liniami przez cały bok, które dodaje się zwykle by nadać klinowatości sylwetce(145 ma już takie motywy poprzez grę krawędzi i przetłoczeń) i najbardziej do niej przypasuje oklejenie nie mające związku z sylwetką. No chyba że uniwersalne DTMowskie znaczki. ;)
PS. Ciekawe skąd się wzięła koncepcja tego modelu 145cup. :)

Ciekaw jestem skąd wzięły się te dwie koncepcje malowania modeli 145 na tej stronce.

Ostatnia edycja:
Z tego co pamiętam 145/6 nie miała oficjalnego malowania (jak to było w przypadku 155 i kilku innych modeli) i będzie problem ze znalezieniem takiego malowania.

fajne te zdjęcia ,zastanawiam się żeby moją Alfę tak po obklejać i dlatego ten temat założyłem .

fajne te zdjęcia ,zastanawiam się żeby moją Alfę tak po obklejać i dlatego ten temat założyłem .

Ogarnij auto technicznie (w tych rocznikach niestety zawsze jest coś do zrobienia) i nie szalej z naklejkami mając JTD 105 pod maską... Mocy Ci to nie doda a koszty moim zdaniem niepotrzebne.

145 najlepiej wyglądają bez zbędnych malowań/naklejek - jak już masz coś robić to przemaluj na Rosso ;D

A co powiecie na to? Trafiłem kiedyś na ten projekt z kraju kwitnącej wiśni, istna kuchnia fusion
282.jpg
283.jpg
284.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeśli masz L500 to nie, ale każda inna..Hmm? Fajnie to wszystko się komponuje. A Rafał niech robi swoje[emoji1] ja tam zawsze trzymam kciuki, znając ilość pracy przy naszych autkach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A co powiecie na to?

"Poszerzenia" błotników - masakra. :D Nie wiem jakie powinny być, by dobrze wyglądały w 145, ale to to jest dramat, jeszcze te dziury na śruby. ;) Co tam jest na dachu to nie wiem i nie wiem w jakim celu, pasuje to jak wół do karety. Równie dobrze można by tam powiesić cztery lampy dalekosiężne i np. trąbkę z boku a'la ciągnik siodłowy - tak samo bez sensu. Zakładam oczywiście, że właściciel nie będzie widział mojej opinii. ;)

Amortyzatory
Powrót