• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 145 na cacuszko

• Autor wątku Autor wątku Robertxxx777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Robertxxx777

Guest
Szukam osoby/warsztatu gdzie mogliby moją 145-tkę zrobić na cacuszko,chodzi mi o wsadzenie nowego silnika i podzespołow,jak i o ładne zrobienie wnętrza,ale żeby nie odbiegało to od oryginału.najbardziej chodzi mi o wnętrze i silnik,z resztą sie uporam.dzięki

Z tym wszystkim chyba większego problemu nie ma a co z tym wnętrzem jest nie tak?

mam znajomego ktory moze ci zrobic srodek na cacy jakby z fabryki wyjechal samochodzik ale to w krk

np chodzi o wymiane tych plastików od nawiewu,głośniki,obicie foteli skórą,elekrycznie otwierane tylne szyby,czyszczenie to mam znajomego co mi zrobi.w gruncie rzeczy to mógłbym to zrobić sam,ale brak czasu...chodzi mi o pimp my alfa,ale tak jak pisałem bez przesadnego odbiegania od oryginału.Jeszcze namiar na kogoś od silnika bym prosił.
DZIĘKI

Robertxxx777 napisał:
Jeszcze namiar na kogoś od silnika bym prosił.
Napisz do Pablo , dobry fachowiec i ceny ma bardzo konkurencyjne no i przemiły człowiek choć warsztat ma lekko pod Warszawką . Ostatecznie mogę podać Ci namiar na dobrych fachowców pod Nieporętem

Lesio tak są uchylne,ale wiem ze można zrobić elekryczne z uchylnych np.voyager tak ma.Tylko tyle,że nie wiem czy ktoś w alfie to praktykował...

Robertxxx777 napisał:
nie wiem czy ktoś w alfie to praktykował...
Praktykował.
Mam nawet zdjęcia i filmik jak to działa.
Ale ja wiem, czy to jest warte zachodu. Żeby takei coś działało, to trzeba montowac jakies silniczki i takie tam a to znów szpeci samochód i jest chyba trudne do wykonania.

Po części masz rację,ale ja klimy nie mam,a w lato przydatne będzie,a samemu to za bardzo trzeba się gimnastykować,żeby otworać i zamykać,nie no to tak pół żartem pół serio, a jakie są koszta założenia klimy i o ile więcej spala??

moj boxer z klima pali 13-13,5 gazu z klima czyli o prawie 2 litry wiecej, ale zato z 103KM robi sie chyba ze 90KM :/ wiec z klima to auto nie idzie

A nie lepiej było sobie kupić bardziej zadbany egzemplarz z dodatkami jakie byś chciał a nie teraz kombinować ze wszystkim.

Chyba ciężko jednak kupić używke jakąkolwiek akurat taką jaką się chce, a jak samemu zrobi wszystko to bedzie wiedział, że jest wszystko si.

Poza tym jak już tak chcesz Alfke dopracować to mógłbyś wymienić zawiasy całkowicie co by mieć już wszystko na kolejne x - lat perfect ;)

edit: coś czuje, że się szykuje kolejna mini atrakcja zlotów - z kategorii "najbardziej zadbane", hehe tylko pozazdrościć serca i portfela :)

zanim pokaże się na zlocie,to trochę czasu minie...ale jak jujż wszystko zrobie to napewno się pokaże :D Właśnie chodzi o to,że chce zrobić ją tak jak mi się będzie podobało,ułożyć ją pod siebie tak jak mi pasuje :D

no czysci wszystko w srodku pranie tapicerki i takie tam + woskowanie czyli full komplecik :)

A nie znacie kogoś kto w Krakowie lub okolicach robi tapicerkę skórzaną, obszywa kierownice, gałki zmiany biegów i takie tam :P ?

curahee akurat tak sie sklada ze moj kolega sie bawi w tapicerke i takie rzeczy tez robi :D

Amortyzatory
Powrót