• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 145 :D

• Autor wątku Autor wątku Siner
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Siner

Guest
Witam, od marca zeszlego roku poruszam sie moja pierwsza alfa, wybor padl na 145TS z wrzesnia 99r. auto kupione od pierwszego wlasciciela z wloch.
1siner.jpg

Ze wzgledu na to ze duzo i szybko jezdze zamontowalem sekwencyjna instalacje gazowa juz 2 miesiace po kupnie auta. Co do oleju to wybralem Castrol 10W/60.
W lato szyby otrzymaly ciemna barwe. Wnetrze otrzymalo nowy zestaw glosnikow przod Pioneer tyl JBL.
siner0.jpg

siner2.jpg

siner4.jpg

siner3.jpg

W tym roku zrobilem kolejne zakupy.
Najpierw kupilem sportowe sprezyny weitec, zas potem szukalem jakis ladnych nietypowych felg. Kupilem Keskin KT3 Jubile chromowane w 15 - tylko taki rozmiar byl w ofercie producenta. Po zalozeniu felg auto wygladalo tak:
38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

Niestety dlugo na nich nie pojezdzilem bo problemem bylo ET 25 wg katalogu alfa powinna miec et 35-37, myslalem ze centymetr roznicy nic nie zrobi i takie felgi zamowilem. Po wyjechaniu okazalo sie ze trze mi o nadkole/blotniki przy nierownosciach. Probowalem cos z tym zrobic ale niestety gumy nic nie daly wiec po 2tyg sprzedalem je kumplowi. Jako ze nie chcialem miec znowu takich samych felg co kumpel zrezygnowalem z kupna ich o et25. Nowy wybor padl na Keskin KT8 Solaris (jesli dobrze pamietam nazwe).
Fotki z nowymi felgami i zalozonym zawieszeniem wstawie do tygodnia.

Krosno wita Rybnik.Ładna ta Twoja Bella.Czekam na nowe fotki z felami i zawiechą.Pozdrawiam <hello>

Witam :)
Sliczna 145 i fajne szybki :)
Zapraszam na zlocik lokalny w sobote :)

Jeszcze raz wszystkich witam. Dzieki za pozytywne opinie. Zobaczymy czy nowy wizerunek alfy spodoba wam sie.
Postaram sie jutro chociaz na chwile wpasc na spot.

Bardzo fajna Bellka, ciekawe jak bedzie na nowych felgach :?: :!:

Widzialem autko na zywo :wink: naprawde bardzo ladna
i dosc zwinna :twisted:
pozdrawiam

Witam! ja tez kiedyś miałem 145 w Boxerku, ale Twoja jest rewelacyjna! :shock:
POZDRAWIAM! :D

tez mi sie podoba: niepopularna firma i sam ksztalt tez oryginalny

Alfa świetna :lol:
Bardzo ładna fela. Na mój gust to właśnie do srebrnego autka tylko czarne felgi.
Szyby też tu dużo piękna wprowadziły.
Pozdro

Amortyzatory
Powrót