• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 145 1.6 BOXER - BartO

• Autor wątku Autor wątku Barto
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Barto

Guest
witam
moja duma i chluba to moja Alfka 145, silniczek 1.6 boxer..chyba nie musze nikomu mowic jak to pieknie brzmi :mrgreen: , jej wczesniejsza historia jest mi raczej slabo znana poniewaz kupilem ja w komisie i nie mialem stycznosci z poprzednim wlascicielem. A nabylem ja pewnego pieknego zimowego popoludnia..dokladnie 6 grudnia :D nie ma jak sobie sprawic fajny prezent od Mikołaja :D

Jak juz mowilem silnik 1.6 boxer nic w nim narazie nie bylo dlubane, jak i w zawieszeniu wydechu itd, jedyne zmiany to deska rozdzielcza ktora w tym roczniku (1995) byla kwadratowa a ja mam nowsza okragla i udajaca drewno, kierownica obszyta skóra (bardzo fajnie lezy) i zegary z "chromowanymi" obwódkami (pewnie to jakies aluminium ;) ), z seryjnego wyposarzenia centralny zamek, elektryczne szyby, elektryczne lusterka, dwie poduchy, wspomaganie niestety brak klimy :cry: w tym momencie autko stoi na blaszanych felgach (jakby nie bylo zima ;) ) a w lecie smiga na oryginalnych 14" alu.

W planach mam w pierwszej kolejnosci zmiane na 15" duza ilosc ramion (myslalem o 16" ale odpuscilem ze wzgledu na stan Krakowskich dróg), hamulce - mam juz upatrzone utwardzone tarcze nacinane i klocki pasujace do nich (seryjne hamulce sa tragiczne), dalej poleci wydech odrobine glosniejszy i chce wydobyc z niego potezniejszy "bulgot" zadne buczenie czy strzelanie, rasowy dzwiek boxera (wiem ze dzwieku subaru czy niedajboze porsche nie osiagne ale w tym kierunku chce isc), troszke twardsze zawieszenie i moim najwiekszym marzeniem jest turbo, niestety zeby osiagnac konkretne wyniki musze wiekszosc elementow silnika zastapic nowymi ale mam nadzieje ze kiedys sie uda 8) :mrgreen: :twisted:

Zdjecia zamieszczam z rajdu architektow w ktorym bralem udzial i ktory skonczyl sie tragicznie dla mojego autka :cry: tzn nic strasznego ale autko przezylo swoje, zlamana felga a widac jakie mam (wygladaja konkretnie) wszystko juz doprowadzone do pozadku jedynie felga jeszcze nie naprawiona

siemka tu tomi szczecin wyslalem ci wiadomosc na gg postawa alfa 145 rok 95 1,6 boxer żądzi:)posiadam identyczna jak ty tylko moja jest z gazem zakupilem ja juz w takim stanie .jest fajnie zrobiona.tylko mam zrypane hamulce sa tak slabe ze mala bania.poradzisz mi cos?pozdrawiam tomek 8)

Amortyzatory
Powrót