• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 145 1,4 Boxer

nietyx

Nowy
Auto
.
Witam
Od ponad 2 tygodni jestem posiadaczem tej Alfy 1.4 Boxer 96r. :)
Narazie nic w niej nie wymieniałem, na wiosnę mam w planach jakieś fajne felgi zakupić - tyle co narazie wymyśliłem.
Jest to moje pierwsze auto, więc mam pytanie co byście jeszcze w nim zmienili?

nie ma brzydkich ALF wszystkie są piękne. :D :D :D
radości z użytkowania życzę.

ladna bella....nic nie zmieniaj na sile...tylko felgi sie prosza jakies ladne...jak powiedzial przedmowca...nie ma brzydkich alf...gratuluje czerwonej diablicy :mrgreen:

wyminiłbym , końcówkę wydechu , zapodałbym spoilerek dachowy ze świtłem stopu (orginał) , pomalowałbym progi w kolor nadwozia i oczywiście felasie 15 ładniejsze

No fakt praktycznie przy każdym temacie z kolejną Alfa może napisać że jest piękna bo i w istocie tak jest :) Nie ważne czy posiada ostre,wyraziste kształty czy delikatne obłe to jedno z wielu pięknych aut z pod naszego herbu:)
Co do twojej 145 to dobry pomysł z nowymi kołami 15' myślę że to jest rozsądna propozycja a na pewno na nowych kołach przybędzie jeszcze więcej szyku.
Jeśli lubisz jak boxerek ci furczy to dla zwiększenia doznań akustycznych polecam zmienić wydeszek by boxerek mógł oddychać pełną piersią:) Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony chodź nie wszyscy pasażerowie są z tego zadowoleni ale auto w naszym przypadku jest dla kierowcy czyli dla mnie i dla taty a nam się podoba:)

Dobrze zaczynasz,ja też zaczynam przygodę z motoryzacją od Alfy Romeo więc to musi być dobra droga.
Przyjemności z jazdy życzę i wielu kilometrów na drodze

a co do felg to jaki rozmiar najlepszy do Alfy 15?
75andrew155 napisał:
wyminiłbym , końcówkę wydechu
a konkretniej jakis model dla przykładu?
75andrew155 napisał:
zapodałbym spoilerek dachowy ze świtłem stopu (orginał)
a gdzie taki spoilerek można dostać i za ile? Bo widziałem też takie małe spoilerki oryginalne i nie umie znaleźć a jeżeli ten ma światło stopu dodatkowo to fajnie
75andrew155 napisał:
pomalowałbym progi w kolor nadwozia
a od naszych cudownych dróg nie zacznie mi szybko z nich odpadać lakier?
DaniioDTB napisał:
Jeśli lubisz jak boxerek ci furczy to dla zwiększenia doznań akustycznych polecam zmienić wydeszek by boxerek mógł oddychać pełną piersią:)
dźwięk jest niezły to trzeba przyznać

przy takim słabym silniku w 145 to tylko 15tki bo przy wiekszych zgubisz dynamike..

opony 195/50 i powinno byc ok

Ładna - taka jak moja, tylko nowsza :) Pochwal się ile Cię kosztowała i jaki ma przebieg - jeśli oczywiście nie stanowi to tajemnicy :)

Co bym zmienił? Na początek olej i rozrząd jeśli oczywiście nie były niedawno wymieniane. Poza tym tak jak Ci większość proponuje możesz kupić do niej felgi aluminiowe a to o czym pisał 75andrew155 też, ale w dalszej perspektywie ;//

P.S. Na moich felgach widnieje oznaczenie 7Jx15H2 :wink:

Co Wy chcecie od tych felg, przecież to samo piękno i kwintesencja Alfy!!!!!!!!

Jak dla mnie samochód jest idealny i nic bym jej nie zmienił.

Miałem kiedyś identyczną :wink:

Tiga napisał:
Co Wy chcecie od tych felg, przecież to samo piękno i kwintesencja Alfy!!!!!!!!

Jak dla mnie samochód jest idealny i nic bym jej nie zmienił.

Miałem kiedyś identyczną :wink:
Bez przesady bywają felgi Alfoskie bez wyglądu i polotu i te takie są choć to pewnie kwestia gustu

No i nadeszła wiosna i czas na nowe buty dla mej ukochanej

Sa to 14 na oponach Continental Sport Contact 185/55
Oprócz tego ostatnio wymieniłem tylnie tarcze z klockami z TRW
No i radio na Alpine IDA - X300

Amortyzatory
Powrót