R
RAF
Guest
Witam jeszcze raz Szanowne grono.
Przedstawiałem się już w innym dziale więc tu chciałem Wam jedynie skrobnąć trzy zdania o mojej Alfie.
Jest to Alfa coraz rzadziej spotykana z grupy OPA
. Silnik 1.5 QV jest idealną jednostką mając na uwadze stosunek mocy do wagi. Oczywiście jest to jednostka benzynowa wspomagana dwiema parami podwójnych gaźników Dellorto. Jak każdy boxer silnik idealnie umieszczony wzgl srodka ciężkości auta ..co sumując daje niesamowite możliwości trakcji i dynamiki jazdy......pod warunkiem że wszysko jest idealnie zestrojone
). Właśnie nad tym zestrojeniem obecnie pracuje i mam nadzieję że na wiosnę będzie już wszystko gotowe. A nie jest to łatwe ze wzgl. na coraz mniejszą dostepność części i odpowiednią wiedzę mechaników. Ale jestem dobrej myśli.
Poniżej link do oglądnięcia fotek.
Miłego przeglądania i pięknych snów o legendarnych Alfach w których nie było kilkustrefowych klimatyzacji, różnokolorowych podświetleń ..i uchwytów na napoje, ale ich dźwięk zostawał długo w uszach...
Posiadacza boxera poznaje się po tym że w tunelach i pod wiaduktami otwiera okno
))
POzdrawiam
rafał

Przedstawiałem się już w innym dziale więc tu chciałem Wam jedynie skrobnąć trzy zdania o mojej Alfie.
Jest to Alfa coraz rzadziej spotykana z grupy OPA
Poniżej link do oglądnięcia fotek.
Miłego przeglądania i pięknych snów o legendarnych Alfach w których nie było kilkustrefowych klimatyzacji, różnokolorowych podświetleń ..i uchwytów na napoje, ale ich dźwięk zostawał długo w uszach...
POzdrawiam
rafał