ALFA zgasła i niechce odpalić

• Autor wątku Autor wątku mechaniker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mechaniker

Guest
Witam!
Od roku jestem posiadaczem ALFY 2.0 TS (benzyna) 1998. Mam taki problem - nie mogę jej odpalić.
Wszystko było ok.Wczoraj wróciłem do domu.Zaparkowałem, chciałem ją odpalić ponownie i nic.Kombinowałem kombinowałem, aż w końcu odpaliła - zrobiłem kółko wokół bloki i znowu jest to samo.Nie chce zapalić.Co może być przyczyną?
Akumulator wyjąłem (okazało się że był kompletnie rozładowany), włożyłem nowy i nadal niechce zapalić...
POMOCY!!!

love alfa

Witam.
Prawdopodobnie "poszedł" czujnik położenia wału.
Warsztat ,wymiana i śmigasz dalej :)
Pozdrawiam.

ale rozrusznik w ogole kreci - czy jest calkiem martwa?
Kreci, nie zapala? kreci i troche zalapuje?
czy nie kreci i w ogole nic nie robi?
Jak przekrecasz kluczyk i zapalaja sie kontrolki slychac pompe paliwa? (takie ciche "bzzzt" z tylu)

ktos juz pisal o podobnym problemie i tam chodzilo o immo

Wszystko pisane po łebkach i bądż tu człowieku mądry

Pewenie Benzyny braklo innego wyjscia nie ma Alfy sie przeciez niepsuja :mrgreen:

A tak powaznie to w tatym roku mialem taka akcje ze zeby zapalic autko to trzeba bylo go poomeczyc z 15 sekund zeby odpalil oczywiscie zapala sie kontrola silniczka diagnoza czujnik fazy rozrzadu czy cos :P Czujnik zamowiony oklo 470 zl chyba :P i przychodzi czas wymiany autko odpala zadnego bledu (wczesniej uzywane caly czas i caly czas problemy z zapelniem i swieci sie kontrolka silniczka) i przez kolene 7 miesiecy zero problemu :idea:
nowy czujnik sobie lezy i czeka na czarna godzine 8)..

Trzeba auto postraszyć ( bo cię sprzedam albo oddam na żyletki ) i problem zniknie :>>

Amortyzatory
Powrót