• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa uzdrowiona!

sedici

Nowy
Auto
Bravo1,6Mj , Astra J
W końcu zrobiłem porządek z alfą. Okazało się że w turbinie zerwał się jakiś sworzeń i blokował kierownice (miałem przeładowania), dobrze że nie dostał się do wirnika bo by go zmasakrował i turbina na złom by poszła. Zrobili mi to w aso w Nysie, mają tam fachowca od JTDków, cena ... tylko 320pln!, a wrażenia z jazdy bezcenne. Teraz nie chce mi się wysiadać z samochodu :DDD . Nawet go w końcu umyję.

Mam nadzieję że więcej problemów z alfą nie będzie.

Nareszcie znalazles cos pozytywnego w alfie,gratuluje.
Btw. nie myj,ona i tak Cie juz nie kocha.

Z tym elementem, że nie wpadł w łopatki to miałes szczęście w nieszczęściu ;)

sedicivalv0le napisał:
W końcu zrobiłem porządek z alfą. Okazało się że w turbinie zerwał się jakiś sworzeń i blokował kierownice (miałem przeładowania), dobrze że nie dostał się do wirnika bo by go zmasakrował i turbina na złom by poszła. Zrobili mi to w aso w Nysie, mają tam fachowca od JTDków, cena ... tylko 320pln!, a wrażenia z jazdy bezcenne. Teraz nie chce mi się wysiadać z samochodu :DDD . Nawet go w końcu umyję.

Mam nadzieję że więcej problemów z alfą nie będzie.

Jestem pełen podziwu dla mechanika który Ci to zrobił - mogli Cię ładnie naciągnąć :wink:

piotrsobon napisał:
Z tym elementem, że nie wpadł w łopatki to miałes szczęście w nieszczęściu ;)

Początkowo myśleli że skończy się na regeneracji , 1500pln w plecy. Ale rozebrali i nie było tak źle. Różnica jest kolosalna , auto szybko wkręca się na obroty, nic nie dymi. Sama radość z jazdy.

Jestem pełen podziwu dla mechanika który Ci to zrobił - mogli Cię ładnie naciągnąć :wink:

Dokładnie,tym bardziej że auto oddałem i nie patrzyłem co robią. Ale to tylko dowodzi ich uczciwości. Jak już pisałem to aso Fiata w Nysie jest naprawdę bardzo dobre, ceny usług też bardzo konkurencyjne, i co najważniejsze znają się na alfach (nie wiem jak z TS). Mają tam świetnego fachowca od JTDków, który się tym chyba pasjonuje. Zresztą podobno mają się zająć także regeneracją turbin. Polecam ich bez wahania.

sedicivalv0le napisał:

Dokładnie,tym bardziej że auto oddałem i nie patrzyłem co robią. Ale to tylko dowodzi ich uczciwości. Jak już pisałem to aso Fiata w Nysie jest naprawdę bardzo dobre, ceny usług też bardzo konkurencyjne, i co najważniejsze znają się na alfach (nie wiem jak z TS). Mają tam świetnego fachowca od JTDków, który się tym chyba pasjonuje. Zresztą podobno mają się zająć także regeneracją turbin. Polecam ich bez wahania.

Oby więcej takich uczciwych mechaników :wink:

Amortyzatory
Powrót