Alfa Romeo vel Czarna Ździra

• Autor wątku Autor wątku mcrace
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mcrace

Guest
McRace - Alfa Romeo vel Blue Cosmo Ździ(E)ra

Przede wszystkim siema wszystkim. Od dwóch tygodni posiadam fajną AR 156 1,9 JTD z 1999 roku. Jak do tej pory jestem z niej bardzo zadowolony mimo że kiedyś nie chciałem w ogóle słyszeć o Alfie :)

Tak się prezentuje moja AR:
aaa2c2079a.jpg

169c96122f.jpg

77b8da8b9a.jpg

8eca34329f.jpg

(all foto by Dziekan)

pozdrawiam Tomek

Ostatnia edycja:
Autko prezentuje się ładnie, tylko skąd taka "pieszczotliwa" nazwa?

bo coś czuje, że będzie ze mnie ździ(e)rać pieniądze u mechaników w porównaniu do poprzedniego samochodu (volvo 245) :P

Nazwa ciekawa ale koszty nie takie wysokie, problemu z częściami też nie ma więc może lepiej zamiast "ździra" po prostu "niunia" ;)

Każdy kto raz kupi Alfę już się od niej nie uwolni.
Bo cholernie ciężko ją sprzedać :P Ale spokojnie, "każda potwora znajdzie swego amatora" :P
Bardzo ładna ta Twoja utrzymanka, nie jestem tylko przekonany co do lamp lexus look, ale czarny to chyba jedyny kolor nadwozia w którym są one akceptowalne :) (a może to jest cosmo blue? - dokładnie ciężko stwierdzić ze zdjęć).
Pozdrawiam.
- Rafał

Bo cholernie ciężko ją sprzedać :P Ale spokojnie, "każda potwora znajdzie swego amatora" :P
Bardzo ładna ta Twoja utrzymanka, nie jestem tylko przekonany co do lamp lexus look, ale czarny to chyba jedyny kolor nadwozia w którym są one akceptowalne :) (a może to jest cosmo blue? - dokładnie ciężko stwierdzić ze zdjęć).
Pozdrawiam.
- Rafał

Nie no. Czarny metallic - tak ma w papierach. Ale fakt że czasem wygląda na ciemny granat. :P

Światła to rzecz gustu jednym się podobają innym nie :) ja należę do tych pierwszych :D a jeśli zmieniłbym zdanie to zawsze mam oryginały w garażu ;)

Może napiszę coś o planach związanych ze Ździrą:

- wymiana przednich tarcz hamulcowych na MIKODY nacinane i nawiercane
- alufelgi - ten sam rozmiar inny wzór (nie jestem fanem niskoprofilowych opon)
- przednie reflektory wymienić na black line

zastanawiam się też nad bardzo małym zgrabnym spoilerem na tylnią klapę... ale do tego nie jestem do końca przekonany ... ;)

na dzień dzisiejszy to tyle :)

pozdrawiam Tomek

ładna ale cosmo blue to całkiem inny odcień nazwij ją bardziej pieszczotliwie, ja swoją od początku zwe Niunią ze względu jak moja Niunia " żona" potrafi delikatnie wyciągnąć kase, ale bez szaleństw nie jest tak źle.

fajna bellunia ale fakt ta nazwa trochę razi.Spojler na klapie nieeeeeeeeeeeeee.Pozdro

właściwie macie racje :) już ponad 3k przejechałem nią i złego słowa o niej powiedzieć nie mogę...

zatem oficjalnie na łamach forum zmieniam nazwę ze Czarnej Ździry na Black Lady (co by tak po amerykańsku było) i mam nadzieję, że nie będę musiał wracać do starego nazewnictwa ;)

Ładna sztuka. Jeśli chodzi o ten spojler to bym sobie go darował. WYgląda jkaby go nie było, choć niby coś tam jest doczepione :/ Nie lubie tego typu dodatków. Powodzenia w modzeniu. Pozdroo

30 tyś km za mną i czas na wnioski:
przydomek 'ździera' niestety się ukłonił :P
na pierwszy odstrzał poszły górne wahacze. Teraz upominają się dolne - w tym tygodniu je wymienię. W między czasie klocki i przednie tarcze oraz termostat też zostały wymienione na nówki funkiel.
W sumie nie zostałem zaskoczony - spodziewałem się tych wymian. Niestety wskutek tego wydłuża się planowany przeze mnie zakup ładniejszych felg.

No i na moje nieszczęście dowiedziałem się też że moja Bella jest 'starsza' o jakieś 100 tyś km :( Ale i tak ją polubiłem :) nie ukrywam tego. Może w tym tygodniu dodam nowe zdjęcia. W planie mam stronę www poświęconą Mojej AR (coś a la to http://volvo240.mcrace.pl
Pozdrawiam!
PS poprawiłem linki do zdjęć bo widziałem, że przestały działać

Ładnie prezentuje się.Co do kosztów to zależy jak trafisz,najgorsze są zaniedbania poprzednich właścicieli.Powodzonka-oby nie była tym co napisałeś.

fajna alfinka ladnie sie prezentuje :) a po tablicy mysle ze z gostynia albo okolic :) pozdrawiam

Tak dokładnie:) okolice Gostynia:) jednak częściej można zobaczyć mnie na pomorzu w trójmiescie, szczególnie w Gdyni;)
Alfa na warsztacie. Jak ją odbiore 'pochwale' się kosztami...
Pozdr.

Amortyzatory
Powrót