Alfa Romeo GTV6 (116) 1985

PietereQ

Użytkownik
Auto
Alfy
Już przedstawiałem auto ale jeszcze nie było dopowiedniego działu więc wrzucę tutaj.
Więc tekst z przed roku:
Hej! Od czerech dni jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy GTV6 rocznik 85, która powiększyła rodzinny stan Alf do dwóch Moja radość jest tym większa, że jest to mój pierwszy samochód. Trzeba dodać, że "polowanie" na model który byłby dla mnie finansowo odpowieni, i wmiarę technicznie sprawny, trwało osiem miesięcy. DŁUGIE osiem miesięcy, ale było na prawdę warto Auto robi niesamowite wrażenie pod każdym względem. Mimo że jestem fanatycznym miłośnikem marki, i miałem przyjemność "organoleptycznie przeanalizować" większość współczesnych Alf to (pewnie się tutaj narażę) wydaje mi się, że dzisiejsze mododele nie są w stanie dogonić tej pasji, i atmosfery która toważyszyła starszym Alfom. Nie zmienia to jednak faktu, że życzę sobie do końca życia "ujeżdżać" Auta tej marki
POZDRAWIAM!
gtv1przod5qt.jpg

gtv2bok6db.jpg

gtvsilnik6fb.jpg

obraz6342aw.jpg

obraz6477pz.jpg

dsc039154xd.jpg

dsc039166md.jpg

dsc039178gk.jpg

dsc039180uf.jpg

dsc039198xt.jpg

Ponoć tylko "amerykany" mają licencję na wystające silniki

dsc039246yk.jpg

dsc039250em.jpg

dsc039301ab.jpg

Tutaj pokoleniowe zdjęcia z Brerą:

18_spotkanko_na_Leszka.jpg

20_spotkanko_na_Leszka.jpg

21_spotkanko_na_Leszka.jpg

Na torze:
85.jpg

Piekna, po prostu klasyk :lol: :lol:
Zapraszam do prezentacji na nasze forum 8) 8)
Z Glogowa do Poznania mamy bagatela 100km...hehe

z taką pasją bądź pewien że cie pochowamy w alfie :D

a tą brerą powinna jeźdizć j.lopez. ma równie dużą dupe, a też wygląda ładnie :mrgreen:

Autko teraz pewnie zimuje. Życzę mu jak najdłuższego życia bo jest znakomite :). W końcu to jedna z niewielu 116-tek na forum 8)

Juz gdzies pisalem - motwor :D
To chyba moj faworyt... :)

To jest wzór Alfy, zero kompromisów surowa, agresywna i PIĘKNA !!! :twisted:
A co potrafi na torze :mrgreen:
Zdecydowany faworyt

Extra,ten model mi się szalenie podoba.Jeszcze nie miałem okazji sobie jej dokładnie na żywca luknąć,raz widziałem na ulicy w W-wie.

Dzięki za komentarze :wink: AR_33 czy już gdzieś się nie spotkaliśmy? Jeśli nie to, obserwuj forum pyrateamowe i wpadnij na jakiś spocik :D

Jescze dokopałem się do paru fot z wyscigu:

Jeszcze filmik z toru. Pierwsze auto które się pojawia i najgłośniejsze zarazem, ... to wiadomo czyje :mrgreen: Zresztą dobrze słychać że nawet przy seryjnej mocy potrzebna jest szpera, wewnętrzne koło mieliło przez dobre parenaście metrów :?
http://www.youtube.com/watch?v=UmtUo9snwIg

PietereQ napisał:
Dzięki za komentarze AR_33 czy już gdzieś się nie spotkaliśmy? Jeśli nie to, obserwuj forum pyrateamowe i wpadnij na jakiś spocik

No nie spotkaliśmy się, ale belle robimy w tym samym warsztacie :D
Na pyrateam jestem zarejestrowany i lookam tam, ale z tymi spotkaniami to ciężko bo mam taką pracę że mało bywam w Poznaniu ;//
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoją 116 :D

Dla mnie to kwintesencja... włoszki... Przepiekne auto...ahhh ta stylistyka...

Perfetto - kocham Alfy z tamtego okresu- choć inne mnie tez kręcą - niemniej jednak jak taką gdzieś zobacze to na pewno bede chciał kupic - hehe stodołe juz mam i teraz musze ja zapełnic- pozdrawiam i jeszzce raz - przepiekna maszyna!

Amortyzatory
Powrót