• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo GTV

• Autor wątku Autor wątku WoJtAs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

WoJtAs

Guest
Witam serdecznie!

Piszę tutaj w takiej sprawie bo chce kupić GTV na wiosne. I chciałbym dostać od posiadaczy GTV jakieś rady. Z jakim najlepiej jest kupić silnikiem dlaczego ten? a nie ten? (cały czas myśle o 2.0 V16).I najlepijej do ilu tyś km przebiegu kupować? Z tego co wiem każdy chwali te GTV. Ja się w niej zakochałekm od pierwszego momentu kiedy zobaczyłem ja w pobliskim komisie w moim miescie. I tak już ja śledze od 4 miesiecy. I na wiosne włąsnie planuje kupić (znaczy musze już ją mieć)
Czekam na wasze odpowiedzi

Pozdrawiam

Hej :) gratuluję gustu :D:D

każdy silnik ma swoje wady i zalety ;)
ale rozpisywać się nie będę bo na forum jest już temat o zakupie GTV -
pod wdzięcznym tytułem "GTV- kupić czy nie kupić" :mrgreen:

Polecam korzystanie z opcji "szukaj" ;)

Jak masz na oku jakąś GTV-kę, której komis już od czterech miesięcynie może sprzedać, to jakbyś się na nią zdecydował to koniecznie ją sprawdź od góry do dołu 8)

trafny wybór !

gdybym miała sobie kupować 2 autko to tylko GTVke :D

obyś trafił "wypieszczoną" na glancuś!

pozdrawiam

oczywiście jak będe kupował to jade z mechanikiem żeby zbadał cudeńko... zastanawiam się czy kupować w polsce czy od sąsiadów "nach deutschland". w sumie od sąsiadów wiem po jakich drogach ona jeżdziła. Chyba że wy macie może jakieś znajome komisy i np wiecie że one śa w dobrym stanie.
A jeszcze jedno , jak sądzicie spadną ceny AR GTV w przyszłym roku 2008?
Pozdrawiam i dzięki za interesowanie się moim tematem :D

Oczywiście że 3.0 V6 lub 3.2 V6 zależnie o rocznika GTV.
Silniki te są wprawdzie drogie ale bezproblemowe w eksploatacji.
W GTV to ogień i czysta adrenalina. W standardzie do tego modelu powinni dodawać fotele z możliwości katapultowania. :twisted:

Tutaj link do opisu silników.
http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/v6/index.html

Pozdrawiam i powodzenia

Żeby nie zaśmiecać forum umieszcze tutaj kolejne pyatnie..
Powiedzcie mi jak się używa samochodu z turbo?
Może macie jakieś źrodła gdzie to opisane albo sami możecie mi streścić :D

Dziękuje bardzo za odpoiwedzi :)

Żeby nie zaśmiecać forum to mogłeś skorzystać z wyszukiwarki, gdyż była już o tym mowa.

Najważniejsze to aby przed zgaszeniem silnika poczekać chwilę aby turbina ostygła. Ewentualnie ze 2 kilometry od celu jechać już spokojnie.

WoJtAs napisał:
jak sądzicie spadną ceny AR GTV w przyszłym roku 2008?
napewno bedą tańsz bo się zrobią starsze , na twoim miejscu wystrzegał bym się Twin Sparka

Majkel napisał:
Żeby nie zaśmiecać forum to mogłeś skorzystać z wyszukiwarki, gdyż była już o tym mowa.

Majkel bądz troszke wyrozumiały :) Nie chciałem źle.... i dzieki za info...
ale jak przyjdzie taka świeża osoba jak ja to będzie miała już wszystko... czarne na białym... bedzie miała o alfie od A do Z w jednym poście (ż) :evil:

Pozdrawiam :D

WoJtAs napisał:
Powiedzcie mi jak się używa samochodu z turbo?
Może macie jakieś źrodła gdzie to opisane albo sami możecie mi streścić

Nie odrobiłeś lekcji.
Dawałem już linka do opisu silników.
No to jeszcze raz klik.
http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/v6/v6_3.html

Widzę, że zaczynasz załapywać bakcyla. Gratuluję wyboru modelu. Silniki turbo są dość wymagające. (regulacja zaworów, dobre oleje, świece, technika jazdy etc.) Mimo wszystko sam przymierzam się do zakupu Spidera ale nie wiem czy żona da radę ujechać. :wink:

Pozdrawiam i powodzenia

WoJtAs napisał:
Znalazłem zadbana GTV-kę (mój wujas ją oglądał) o to jest link do niej..
http://www.mobile.de/SIDr9bKkqvjFrm...ch=pkw&sr_qual=GN&top=4&id=11111111282939117&
Dlaczego odradzaliscie mi twin sparka? coś z nimi nie tak? słabe silniki? wadliwe?

A dlaczego Ty się upierasz przy TS albo Turbo?

Co do wskazanego egzemplarza to na Twoim miejscu, jeżeli Cię stać, szukałbym od rocznika 2000 w górę. Jakiś lift był poprawili kierownicę i wnętrze. (np.wyloty wentylacji)

WoJtAs napisał:
Dlaczego odradzaliscie mi twin sparka? coś z nimi nie tak? słabe silniki? wadliwe?

Zamiast pytać, prześledź zawartość poszczególnych działów forum ;)

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót