• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo GT - prześwit??

• Autor wątku Autor wątku psiezul
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

psiezul

Guest
Witam, mam banalne albo nie, pytanie. Jaki jest prześwit w AR GT JTD 1.9?? Byłem nawet w salonie i gość powiedział, że producent nie podaje tej danej. Planuje zakup takiego autka i patrząc na nasze drogi zastanawiam się czy nie jest on zbyt nisko zawieszony, co prawda prześwit na oko wyglądał jak standardowe autka. Znalazłem że jest to 12 cm ale chciałbym to potwierdzić. Ma może ktoś tą daną? Pozdrawiam

Ile by to nie było ( bo danych w cm nie mam) to porównując moje Gtv do GT znajomego to jest ono (GT) zawieszone duzo wyżej a nawet pokusiłbym sie o stwierdzenie ze tak samo wysoko zawieszone jak 146

a w koncu po naszych drogach jezdzą i Gtv, i prosiaki ...a nawet ferrari :mrgreen:

fred

dzieki za szybką reakcje :), Wiem że GT ma małą widoczność na tylnej szybie, może miał ktoś przyjemność manewrować tym autkiem po mieście, choć wiem że nie jest ono przeznaczone raczej do cyklu miejskiego :). Czy da się przeżyć przy takiej widoczności bez permanentnego obijania?

Kolego jesli masz nie odparta pokuse nabyc takie cacko to nie warto sie doszukiwac jakis wad,a to przeswit,a to mala widocznosc...itp. ja w pracy jezdze dostawczakiem ktory wogole nie ma widocznosci do tylu, do tego jest nie praktyczny w miescie i daje jakos rade.tak wiec proponuje wiecej odwagi :D

ps: a jaki kolorek ?? mam nadzije ze nie czerwony :twisted: :mrgreen:

w sumie racja:), Kolor będzie czarny, a przynajmniej taki planuje bo na nowe mnie nie stać a na używane i tak sie spłucze + zapożycze, ale chyba smiertelnie na nie zachorowalem :). Coś pięknego, ale parkowć trzeba i stąd moje pytanie:)

To pojęcie względne :). Dzięki za info i jak kupię to na pewno fotki podrzucę.
ps. Czy mi się wydaje czy na forum nie ma zbyt dużo użytkowników tych aut?
Pozdrawiam

witaj psiezul

jeżdżę AR GT , w żadnym wypadku nie kupuj czerwonej (słuszna uwaga moderatora Korcza) - czerwony to co prawda historyczny i zwyczajowy kolor tej marki jednak musisz wiedzieć że na tym forum facet jeżdżący czerwonym GT był nazywany "p....em" przez niektórych znawców motoryzacji

płyta podłogowa nie jest w linii prostej taka sama jak w 147 (chociażby inny rozstaw osi...) , prześwit jest inny...

widoczność do tyłu jest kiepska , przy manewrowaniu bardzo pomocny jest parktronik , jeśli kupisz auto bez niego warto pomyśleć o dołożeniu

prześwit auta pomimo iż niewielki nie uniemożliwia poruszania się nim nawet po nienajlepszych drogach

jeśli masz jakieś pytania odnośnie GT namiary do mnie znajdziesz w PW (co prawda sam
mam 2.0JTS ale mam w Wawie kolegę z czerwonym GT 1.9jtd)

pozdrawiam

Marcin

hej obserwator czekalem na twoja reakcje...witaj :twisted: a wy skad mozecie wiedziec czy jest roznica miedzy przeswitem w ar 147 a ar GT ? mierzyliscie ?

Korczu napisał:
hej obserwator czekalem na twoja reakcje...witaj :twisted: a wy skad mozecie wiedziec czy jest roznica miedzy przeswitem w ar 147 a ar GT ? mierzyliscie ?

nie wiem jak inni bo zwracasz się w liczbie mnogiej - odpowiem tylko za siebie :

z obserwacji :lol:

EDIT:
i jeszcze niespodzianka :arrow:

Bardzo ładnie sie prezentuje :lol: tylko szkoda ze w sant tropez nie miala sesji :mrgreen:

W takim razie na pewno nie będzie czerwony :mrgreen: , planowałem raczej czarny bo lubię czarny, wolałbym mat ale takich nie robią :D [/center]

psiezul > życzę Ci abyś jak najszybciej zasiadł za kierownicą swojej GT , czarna będzie wyglądała co najmniej świetnie

a na forum w tej chwili są co najmniej 3 GT - wszystkie czerwone :D (kolegów Freeco 1.9jtd , OlinGT 2.0JTS Selespeed & moja)

jakiekolwiek pytania - służę pomocą , gg znasz

Czytalem usterki kolegi Freeco z alfaclub (2 lata z GT) i jestem troche przerazony, mam nadzieje ze to wyjatkowy :) egzemplarz.

Amortyzatory
Powrót