• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo GT 1.9 JTD vs. Lexus IS200 2.0 LPG

Auto
Alfa Romeo 33 1.3 S Boxer, Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM 2004
Tak jak w tytule, przedział cenowy do 13500zł z "pakietem startowym" proszę o wszystkie za i przeciw, wszystkie wasze obiektywne opinie są dla mnie na wagę złota, zamierzam kupić jeden z tych modeli, chodzi o ekonomie i głownie małą awaryjność.

Z mojej strony to wygląda tak że Lexus mi się tak średnio podoba Alfa bardzo, ale znów Lexus jest nie do zajechania a z Alfą różnie, jednak części do Alfy są o wiele tańsze i mogę tak bez końca... to ciągła walka wewnątrz mnie to tak jak wybierać między piękną, nieobliczalną kobietą która da Ci niezapomniane emocje i wrażenia z "jazdy" :D:D:D ale każdy nowy dzień to znak zapytania i strach... a normalną kobietą z którą będziesz miał pewną przyszłość, ożenisz się, założysz rodzinę ale nie będzie jakichś fajerwerków. Mile widziane alternatywy które pogodzą to wszystko.

Lexux IS ma obleśne, śmierdzące, patologiczne, drechowe tylne lampy. W sam raz dla małych pryszczatych skurwysynków z hondy. Takich, które aktualnie mieszkają piętro pode mną i puszczają hiphop, rap, czy inny syf. Jak bardzo trzeba mieć posrane we łbie, żeby słuchać hiphopu i jeździć Lexusem z takimi lampami?

Masz moją obiektywną opinię :D :P

Poza tym, niezapomniane wrażenia może też dać ci facet - możesz zostać geję i popylać tęczowym rowerę :).

ładne w miarę młode (10-11lat) GT będzie ciężko kupić za te 11500-12000 że by mieć zapas na przegląd zerowy. w budżecie 15000 + coś na przegląd coś fajnego znajdziesz. Już szybciej za 12000 zadbaną 147-kę znajdziesz. a IS200.... no cóż popieram przedmówcę.

Myślałem kiedyś o IS200, ale po bliższych oględzinach stwierdziłem,.że to taki Lexus-nie Lexus.O ile GS czy LS zawsze robi na mnie mega pozytywne wrażenie i coś tam świta nawet,żeby zagościł na dłużej , tak IS ani ładny, ani komfortowy, ani szybki...ot, jak ktoś koniecznie chce Lexusa za małe piniądze;)

Lexux IS ma obleśne, śmierdzące, patologiczne, drechowe tylne lampy. W sam raz dla małych pryszczatych skurwysynków z hondy. Takich, które aktualnie mieszkają piętro pode mną i puszczają hiphop, rap, czy inny syf. Jak bardzo trzeba mieć posrane we łbie, żeby słuchać hiphopu i jeździć Lexusem z takimi lampami?

Masz moją obiektywną opinię :D :P

Poza tym, niezapomniane wrażenia może też dać ci facet - możesz zostać geję i popylać tęczowym rowerę :).

Dobre:).

Chociaż mało zachęcające dla Kolegi:).
Któremu zdecydowanie polecam GT, tudzież lekturę licznych opinii o tym modelu na forum:).
Może być tylko problem z Twoim limitem cenowym, bo GT w dobrej jakości w tej cenie to mocno ryzykowna loteria.
Zobacz, dla porównania, ile kosztuje GT w Italii lub w zachodzniej części UE, bez dzwonu i kręconego licznika:).

bier gyty :-)
1.9 16V tez nie jest z papieru i sporo przejedzie( odnosząc się do " lexusa nie do zajechania" )

Myślałem kiedyś o IS200, ale po bliższych oględzinach stwierdziłem,.że to taki Lexus-nie Lexus
Nie tylko Ty to stwierdziłeś. To auto ma praktycznie tylko znaczek lexusa, a po za tym to czysta toyota z tylnym napędem. Polecam się przejechać każdemu co ma zamiar go kupić BO TO lexus.

Amortyzatory
Powrót