Rocky147
Użytkownik
cin_ek - dobre porównanieAlfa wymiata konkurencje
![]()
A wiesz dlaczego wymiata
Będzie dobrze...
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
cin_ek - dobre porównanieAlfa wymiata konkurencje
![]()
Astra gdyby nie znaczek Opla na kierownicy to bym powiedział że to jakiś Koreaniec
A mnie sie podoba bardziej Golf z czerwonym Climatroniciem - czyli Audi A3.
Podobnie bym powiedział w przyadku z Alfą. Dobrze, że chociaż trójkącik z przodu jest bo bym myślał, że następca Ceeda sie zbliża.
co prawda nie ma jakiegos wyświetlacza ale pokretlo nawigowania jest - na radiu to po prawej - krecisz i naciskasz![]()
popatrz na to zdjęcie i powiedz mi czym Ty chcesz kręcić po jakimś menu ustawiając/włączając najpotrzebniejsze funkcje?
tu nie ma czegoś na wzór iDrive z bmw. obsługa nawigacji lub radia będzie wymagała trochę klikania ale podobnie jak w nowej Astrze. pozostałe funkcje są pod ręką i łatwo się je obsługuje.
Ja raczej sądzę że to jest leciutki ukłon w stronę stylu retro coś ala Fiata 500. Środkową częśc konsoli uważam za bardziej udaną niż w Mito choć przyciski wokół tego środkowego pokrętła nie będa łatwe w użyciu. Co do menu i jego ustawień powiedzcie mi co można chcieć bez przerwy ustawiać w trakcie jazdy? Pewne rzeczy ustawiamy raz i tyle lub bardzo rzadko (typu zamykanie drzwi po ruszeniu, automat. światła dzienne, powitalne, beeper prędkości, data godzina, jednostki tryb i jasność wyświetlacza itp.) i to jest w menu i widoczne na wyświetlaczu między zegarami. Rzeczy takie jak spalanie, przebiegi, czas jazdy itp z komputera pokładowego dostępne są wg sekwencji z przycisku w przełączniku wycieraczek i nim tez kasowane. Pozostaje radio blue and me i ew klima i tu też nie ma żadnego problemu. Pisze to opierając się na Mito bo pewnie będzie podobnie tylko tu połączono dwa panele w jeden. Kwestia ustawienia guzików to sprawa przyzwyczajeń ale lepiej jak są mniejsze w pewnej odległości od siebie niż nawalone jak klawiatura bo wtedy dopiero ciężko podczas jazdy nacisnąć właściwy a nie kilka na raz. Rzecz która bym zmienił to sterowanie wycieraczkami - dodałbym jakiś tryb uczacy się (to nawet polonezy miały) zamiast zmieniającego się z prędkością. Na początku denerwowało mnie pokrętło uruchamiania wycieraczek ale ma to swoje zalety jak sie okazuje.Pingwin kolego spokojniejeszcze nawet nie było premiery tego pojazdu
A co do wnętrza, fakt że jest ono oderwaniem od pewnych tradycji, mimo to że nadal jest ono, bardzo ciekawe....ale...
A może projektanci zrobili to celowo?? Może uznali ,że to otaczanie przez futurystyczny kokpit znudziło klienta, z tąd mała sprzedaż, i zainteresowanie pojazdami naszej marki