[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
75.jpg

Seat

500x309.aspx

opel-astra-IV-04.jpg

Astra

Ostatnia edycja:
No własnie, Milano. No własnie. A kto jest szefem desingu w Alfie? Ano Frycek. Niemiaszek.

Takie czasy - każdy dziwoląg i każdy taki sam. Zawsze można sobie sprawić coś co jest samochodem bardziej niż mniej:
77.jpg

:D :D :D

Konkurencja dla Golfa :D

Sama nazwa " gullietta" jest złym pomysłem bo do prawdziwej gullietty jej daleko

a kto pamięta prawdziwą giuliette? daj spokoj:) to wiedza niszowa, dla fanów. Dla ludu, zwłaszcza facetów, nazwa Giulietta brzmi podniecająco:))) Mam Giuliette... ooooooo:)))

Przestańcie narzekać jak starzy ortodoksi.
Ważne że jest nowy model i nie jest zły.

Zrobili by coś na wzór gulietty chociażby Tylny napęd

Na pewno nie w hatchbacku. Dobrze, że zrozumieli, że nie można robić średniej limuzyny (169) z FWD i uparcie dążą od kilku lat, żeby tam zamontować RWD :)

światłami, scudetto wrzynającym się w zderzak, klamkami w słupkach, zegarami w tubach, opływową linią.

Teraz to brzydkie może nie jest, ale szału nie ma. Postaw 145 obok Golfa II albo Golfa III, a Giuliette obok najnowszego Golfa.

Przepraszam Cie kolego ale nie rozumiem?? Wygląd to kwestia gustu :)
I co Wy macie z tymi Golfami??

A co do Alfy, fakt,że podobieństwo do Astry jest spore, ale wcale nie dyskryminuje tego samochodu.
Ja kupiłem Alfę ze zdrowego rozsądku:P Argumenty??
Jakość, prowadzenie, ekonomiczność, itp. itd. wygląd tak naprawdę zszedł na dalszy plan!!
Nie zapominajcie koledzy Alfisti , że Alfa to nie tylko wygląd ale też jakość, technologia, i prestiż z najwyższej półki.

Ostatnia edycja:
nas kręci wygląd. lubimy ciekawe auta, nie lubimy koszmarnych wozidup. chcemy miec ładne auta, które mają ładne logo i ciekawą tradycję. Scudetto to nie tylko trójkąt na masce. To jest to "coś" czego nie ma kia, hiunduai czy seat albo inne lipne wozidła. a VW? to samochód, jak nazwa wskazuje DLA LUDU.

a kogo obchodzi jak alfa wyglada;) wazne jak jezdzi i banan na twarzy ma byc;)

Jakość, prowadzenie, ekonomiczność, itp. itd. wygląd tak naprawdę zszedł na dalszy plan!! Nie zapominajcie koledzy Alfisti , że Alfa to nie tylko wygląd ale też jakość, technologia, i prestiż z najwyższej półki.
Obecnie technologia Fiata. To taki sam prestiż jak jeździć Audi A3 i mówić, że to klasa sama w sobie, zapominając o tym, że to VW (auto dla ludu) z inną karoserią.

Wygląd to dla mnie też sprawa drugorzędna, ale Alfa powinna być wyjątkowa i wyróżniać się na tle konkurencji. Tak było od zawsze.

Giulietta?
-Technologia Fiata (nie licząc tylnego zawieszenia)
-Wygląd jak w każdym kompakcie

Aaaaa od konkurencji wyróżnią ją Q2 i Alfa DNA :D

Hmmmmmmmm no niech pomyśle.Jestem nowy na forum i nie chce się wymądrzać ale.
Technologia Fiata ... to jednak zaleta nie wada. Technologie tą bardzo uznaje - nie odmawiają posłuszeństwa pompo-wtryski, koła dwumasowe, nie ma problemów z popychaczami zaworowymi z pompami wody, jak to bywa u konkurencji która walczy tak samo z usterkami jak i my. A jeszcze wspomniane systemy Q2 DNA, itp itd. odproność na kiepskiej jakości paliwa....Zaleta/Wada znakomite i niewytrzymujące polskich dróg zawieszenie.
Ekonomiczność - zużycie paliwa na poziomie max. (miasto - zima/lato) 6.5/5.5, przy tej mocy i masie uważam za bardzo dobry wynik. Ale mogę się mylić.
Prowadzenie?? No powiedział bym, że najlepsze w klasie aut FWD (ale nie jeździłem nigdy "koronnym" Fordem Fokusem)
Jakość?? Materiały wykończeniowe nie wycierają się, ładnie wyglądają i są przyjemne w dotyku, choć niestety na początku coś czasami zatrzeszczało ale szybko sobie z tym poradziłem. Jak na klase kompakt - pozytywnie....No i nie widziałem jeszcze Alfy która była by skorodowana. Wada - mogli by poprawić się wreszcie z jakością montażu
Wyglad - kwestia gustu.
I właśnie za to wszystko Alfa da się lubić.
Jeśli przesadzam i nie zgadzacie się z tym co napisałem to kupcie inne auto, skończą rozmyślania:)..... Bo po cholerę wam awaryjna, kiepska jakościowo, nieekonomiczna i niezbyt ładna Alfa w której zamiast wskaźnika paliwa zamontowany jest licznik spadku wartości który bardzo szybko leci do zera??

Ostatnia edycja:
Bo po cholerę wam awaryjna, kiepska jakościowo, nieekonomiczna i niezbyt ładna Alfa w której zamiast wskaźnika paliwa zamontowany jest licznik spadku wartości który bardzo szybko leci do zera??

A które to modele masz na myśli?

Bo po cholerę wam awaryjna, kiepska jakościowo, nieekonomiczna i niezbyt ładna Alfa w której zamiast wskaźnika paliwa zamontowany jest licznik spadku wartości który bardzo szybko leci do zera??
Jak kupowałem 145 (której bliżej do prawdziwej Alfy niż Giuliettcie) to miałem to głęboko.

Jakbym chciał jeździć JTD to kupiłbym Bravo czy inny wynalazek :P A nowej Alfy nie kupię, wolałbym BMW (też mam nadzieję, że nikt się nie obrazi) :D

A które to modele masz na myśli?

Nie nie kolego!!!! Napisałem to jako ironie do powyższych komentarzy.
W życiu bym tak o żadnej Alfę na poważnie nie napisał....w dodatku na forum.
Mam nadzieje że się koledzy nie obrażą! Po prostu, chłopaki mają "kryzys" i trzeba im pomóc.:D..i co nieco wytłumaczyć, flaszkę wypić

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót