• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta QV Bianco Ghiaccio

Grego75

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi QV
Witam wszystkich. Data mojego dołączenia do forum trochę przekłamuje - "alfiarzem" w praktyce jestem krócej. Pierwszej Giulietty nie zdążyłem pokazać bo skończyła jesienią w arkuszach firmy ubezpieczeniowej jako szkoda całkowita. Ale jak to mówią, nie ma tego złego...
Więc pojawiła się prawdziwa QV i jest... elegancko:) Jak dla mnie to samochód genialny. Synowa po przejażdżce, zwłaszcza w trybie "D" określiła ją - "niestabilna psychicznie", może to trochę prawda😁
Alfa jak to Alfa... Wymaga czasem szczególnej troski ale różnych ciekawostek i niuansów włoskiej myśli inżynierskiej zdążyłem się nauczyć przy pierwszej Giulieccie więc teraz jest znacznie łatwiej;)
Giulietta krajowa, bez znaczących przygód. U mnie nie ma kompromisów (tak mam od zawsze z każdym autem - na szczęście z reguły to dobro wraca) więc jak tylko coś mignie albo zastuka to jest robione. Ode mnie Bella ma nowe sprzęgło, poduszkę silnika (ona nie dawała ewidentnych objawów, delikatne potrząsanie na wolnych obrotach, wymiana trochę w ciemno, ale... jak ktoś się waha to polecam - po wymianie inne życie), wahacze, sprężyny i parę drobnostek. Mam nadzieję, że będziemy się dobrze dogadywać w przyszłości 🇮🇹🍀 Zajmuję się fotografią więc czasem jej robię jakąś sesję.

Załączniki

• QV_12.jpg
    QV_12.jpg
    335.3 KB · Wyświetleń: 16
  • QV_10.jpg
    QV_10.jpg
    508.8 KB · Wyświetleń: 16
  • QV_09.jpg
    QV_09.jpg
    647.7 KB · Wyświetleń: 16
Na letni komplet zapodałem sobie takie telefony. ET37 - siedzą idealnie, jest ciut szerzej niż przy turbinach.
QV_19_fhd.jpg

Amortyzatory
Powrót