Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy

• Autor wątku Autor wątku Wołek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wołek

Guest
Wstawiam tu pierwsze foty mojego auta po złożeniu. Jeszcze nieumyte i zastane, nie do końca ta felga i trzeba poskładać zamki od klap i inne pierdoły ale mimo to... :mrgreen: . Jestem szczęśliwy :)

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: NAJPIęKNIEJSZE AUTO NA FORUM MOżE NAWET W POLSCE
Niedokońca orginał bo i tak miało byc z założenia ale zrobiony ze smaczkiem ehh te Giulietty...

Jestem pełen podziwu pracy jaka włozyles w naprawy. Mam nadzieje ze teraz juz bezproblemowo bedzie sie sprawować.
Bardzo ładny okaz ;)

Za rejestracje takiego auta powinno placic panstwo a nie wlasciciel :lol:
Swietnie wyglada :)
Tyl taki zostawiasz? bo giulleta bez loga, napisow z tylu jakos pusto wyglada...

Niech Ci dlugo sluzy :)

Zdecydowanie tył zostaje tak jak jest. Będzie rejestracja pod zderzakiem to go wypełni ;). Moja wersja nie ma niestety w klapie przetłoczenia na znaczek, jak by było napewno by się tam znalazł. Dołączyłem foty z koniczynkami od phantoma ;), z tego wszystkiego zapomniałem sobie o nich ;).

Piekna ale gdzie V6 jak ma kończynkę to niech zasłuży na nią

Narazie brak kasy, a najważniejsze, żeby ruszyć. Ten remont kosztował za dużo jak na moje możliwośc... Zobaczymy na wiosnę co czas przyniesie ;). Napewno inny silnik.

To na kończynkę auto nie zasługuje ale na szacunek tak :lol:

na koniczynke taka Giulietta bardzie zasługuje niżeli nowsze fiato-alfy choćby to były wersje GTA :evil:

To w takim razie sobie też nakleję na moją Alfinkę :P

Gratulacje dla właściciela!! Giulietta naprawdę fajna gdyby nie ten tył,tył niestety nie w moim guście:(

No dokładnie wszystko jest kwetią gustu. Ja osobiście stwierdziłe, że ktoś był niepoważny, wkręcając rejestrację w tylny pas ;). I narazie wszyscy moi znajomi z którymi rozmiawiałem sadzą dokładnie to samo. Nie jest to w każdym razie pomysł pod tytułem golf z gładką klapą :P. Poprostu większość ludzi myślała, że tak było oryginalnie a jak mówiłem im gdzie była oryginalnie rejestracja to pukali mi po głowie :lol:

wszystko fajnie ale może byś pokazał foty jak auto wyglądało przed remontem i jaki zakres prac został wykonany co dokładnie zrobiłes z listwami itpitp co zostało zmienione itpitp jak wyglądał dokładnei przebieg prac i moze jakies foto z poszczególnych momentów prac

A więc prace rozpocząłem z zamiarem zrobienia z mojej alfy, która była w bardzo dobrym stanie samochodu takiego, jaki dokładnie chcę miec i tak się zaczęło. Samochód został doszczętnie rozbebeszony: wyjęte wszystkie tapicerki, lampy, klamki, listwy, silnik, instalacja elektryczna. Następnie zaspawane zostały: dziury po listwach na drzwiach, po kratkach na słupkach (żadnej zabawy punktowym spawem, wszystko zaspawane na gładko i od drugiej strony dla szczelności zalepione dokładnie kitem na spawy), zaspawany szyberdach ponieważ był wyjątkowo obżydliwy i wstawiony w złym miejscu(zabieg wyjątkowo upierdliwy i pracochłonnywięc zdecyowanie nikomu nie polecam ;) ), pospawane wszystkie małe dziurki, które wyszły po 1,5 roku posiadania samochodu. Następnie całe zadwozie zostało wyszpachlowane, wyrównane heblem pneumatycznym, podłoga w środku zrobiona od nowa masą aluminiową w miejscach gdzie odeszło fabryczne pokrycie, progi wyczyszczone od dołu do blach, pokryte podkładem tlenkowym, a następnie zabezpieczone również masą. Następnie buda została pokryta podkładem a po obrobireniu lakierem widocznym na fotach :mrgreen: . Po pomalowaniu zakonserwowałm wsztkie profile, poprzecznice itp pełzającymi środkami. Do malowania poszły uprzednio pospawane zderzaki, wymieniona została skrzynia na zeszperowaną z alfy 75 ts oraz włożony silnik od 75 1.8 dohc. Całe auto było robione TYLKO I WYŁĄCZNIE materiałami firmy DuPont, wszystko szpachlowane szpachlą aluminiową a zwykłą szpachlówką jedynie dla wykończenia, lakier to baza DuPont 600 (kolor + błyszczyk). Na niczym nie oszczędzałem co zresztą odbiło się krytycznie na moim budzecie :lol: . W samochód został włożony ogrom pracy, która trwała 8 miesięcy. Fotki z poprzednim wyglądem samochodu można znalezc w dziale album/zabytkowe modele/giulietta. Poniżej kilka fot z remontu, ukazujący w jak pojedynczych elementach był samochód :)

Ja Ci już mówiłem na gg :D . Super że ukończyłeś auto. Ale wydech, czysta klapa, i parę zaspawów to jest coś do czego się czepiam. Przy lakierowaniu nie wyciągałeś szyb? Bo jeśli tak to za 2-3 sezony wokół uszczelek zacznie wszystko obłazić. Rozumiem że te alusy na zdjęciach to tez przejściowe co? :)

Klapa jest o tyle czysta, że nie ma zamka, pas też o tyle, że nie ma w nim 4 dziurek po blachowkrętach :mrgreen: . W giulietach oryginalnie nie było tego co pozaspawywałem, tyle, że w biedniejszych wersjach, ale ja wolę auto bez plastiku :) . Co do szyb to... bez jaj :twisted: . Wydech kwestia gustu, poza tym prosty jest tam ciężko zainstalować. Alusy oczywiście, że przejściowo :P , nie ten styl, nie ten rozmiar.

Przyszły ciepłe dni a wraz z nimi pierwsze zmiany. Na pierwszy ogień poszły tamte ochydne alusy a na ich miejsce..... 10x15 i 8.5x15 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jeszcze tylko gumy z przodu trzeba zm,ienić na 195/45 i będzie idealnie leżeć :)

robi wrazenie i napewno budzi respekt wsrod innych kierowcow ;) malo kto wie co to takiego jest :)

Amortyzatory
Powrót