Alfa romeo giulietta 1.75 tbi kola faz rorzadu

sebek145

Nowy
Auto
J
Witam. Padło mi koło faz rorzadu w mojej giulietta qv . Po wymianie na nowe koła wraz z rorzadem i z nowymi zaworami sterujący kołami. Borykam sie z problem . Koła po odpalaniu samochodu nie mogą ustawić sie i wypada błąd silnika jest to nie regularne czasami nawet po nacu nie ma dźwięku, a czasami wystarczy zgasić ja na 5 min i koła chalasuja. Ciśnienie oleju na ciepłym oleju to 1.6 bar . Podstawa filtra oleju trzyma olej . Ma ktoś pomysl co może jej dolegać że tak sie dzieje , czy może koła nowe mają fabryczna wadę?

Ma być cicho na nowych kołach (u mnie było).
Jeżeli to robił warsztat, to kwalifikuje się do gwarancji.
A jaką masz pewność, że zostało wymienione właściwe?

Brat ma warsztat i byłem przytym , oczywiście rozrzad był ustawiany na blokadach

Nagraj ten dżwięk, i wstaw tu błędy.

To jest ssący wałek ? Skoro koło jest nowe..., próbowałeś przełożyć zawory sterujące wariatorami, oraz czujniki położenia wałka między stronami, i sprawdzić czy błąd nie przechodzi na kolejny bank ?

Zawory sterujące sa nowe, oraz czujnik walka wydechowego też jest nowy , kiedy silnik sie ustabilizuje i na komputerze diagnostycznym jak sprawdzisz położenie walków rorzadu , rozbieżność jest praktycznie zerowa . Zastanawiam sie czy może w którymś kole nie jest uszkodzony pin blokujący i może jest zepsuty . Jutro pojadę jeszcze kupię czujnik walka ssącego. Kola dwa wymieniałem

Taniej wyjdzie przełożyć te czujniki na wałkach.

Czujniki nowe i zaly czas jest rozbieżność na walkach rorzadu , nie mogą sie ustabilizować

No to jeżeli części wszystkie są nowe, z rozrządem nie ma problemu, to chyba tylko koło do reklamacji.

Oddałem wczoraj koła do reklamacji , jak będę wiedział coś więcej to dam znac

Amortyzatory
Powrót