[Giulia] Alfa Romeo GIULIA 2.2 180 AT8

k3ss

Nowy
Auto
były: 156, 147, 159x2, jest: GIULIA 2.2 AT8
Hi!

Powracam w grono posiadaczy AR ;)

była 147, 156, 159x2, ...

a teraz AR Giulia.

Podchodziłem do AR już wcześniej, później odpuściłem z uwagi na cenę, ale... coś tam się jeszcze utargowało i jednak jest...

(Niestety) nie wybierałem jej pod siebie, była ze stock'u, ale i tak ma wg mnie całkiem przyjemne wyposażenie, brakuje mi tylko lepszego sprzętu grającego i... rozkładanej kanapy z tyłu (ew. no i czterech osiemnastek ;-))

Co do silnika to jak w temacie,
wyposażenie SUPER + kilka pakietów Sport/Komfort/Zimowy/Fotele/FlotaPlus + brązowy środek+lusterka składane+lakier biały+alarm+7'' TFT + smaczki -> łopatki+czerwone zaciski :)

myślę, że prezentuje się ze smakiem.. przyda się jeszcze tylko przyciemnić szyby i może na lato pomyśleć o innych butach...

do tej pory samochód jak dla mnie świetny, jest taki jak się spodziewałem, jak oczekiwałem; prowadzi się świetnie, jest pro-kierowca, jest piękny ;-)

jakby miał malkontencić: odnoszę wrażenie, że mógłby być ciut lepiej wyciszony (wiatr), mógł być minimalnie większy ;-) no i ta nieszczęsna kanapa..
aa i (za) bardzo zwraca na siebie uwagę :))) [w otoczeniu skód, audi, bmw, itp..itd..]

W weekend dorzucę więcej zdjęć - jeśli będzie taka potrzeba..
ew. bardziej się rozpiszę bo późno i mało czasu..

Pozdrawiam!

Załączniki

• Alfa Front.jpg
    Alfa Front.jpg
    90.1 KB · Wyświetleń: 0
  • Alfa Back.jpg
    Alfa Back.jpg
    125.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG-5308.jpg
    IMG-5308.jpg
    61.1 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG-5335.jpg
    IMG-5335.jpg
    118 KB · Wyświetleń: 0
[emoji108]
Moja żona na mieście wylicza: ten z bmw obczaja, z audi na sąsiednim pasie podjeżdża bliżej i się gapi...:)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Moje gratulacje, a jest czego :)
Białe nadwozie, może już nieco oklepane, ale jednak ten kolor robi robotę.
Pozdrawiam.
- Rafał

Fajny wzór felg. Gdyby występowały jako 18" robiłyby robotę :) No i ten przedni zderzak Giulii... ech :o

Bardzo ladna ,fajny kolorek skór.A co do zwracania uwagi to podejrzewam ,ze najbardziej gapią sie właściciele Alf.

środek niszczy system! mega. Kolor piękny nadwozia i mimo tego, że jeździ ich coraz wiecej to Alfa w białej perle zawsze robi robotę, czy to giulia, mito czy inna. Felgi są okej i na zimę chyba akurat. Mocy nie brakuje?

Jak na stock'ową wersję to jest na wypasie powiedziałbym, kolor jak najbardziej na plus. Oczywiście nie wspominając że to Giulia więc klasa, powiedz mi jak z wyciszeniem przy 2.2 diesel?? ciszej jest niż w Twojej byłej 159 czy porównywalnie?

dzięki Panowie;

@ tomasz_ - zrobiłem na razie 1300km więc nie testuje jeszcze na max, natomiast nq ten moment do 100 kmh jest wystarczająco, powyżej już takiego odczucia przyspieszenia nie ma, ale nie wiem czy to "juz" przyzwyczajenie, czy moze faktycznie nie przyspiesza az tak mocno, czy kwestia tego ze jeszcze na dynamicu nie wciskałem ;0
[MENTION=66369]marciano90[/MENTION] jeśli chodzi o silnik to wg mnie jest naprawdę OK, 159 miałem 3 lata temu :(; teraz przesiadłem się z 407 2.2 hdi - porównując jest chyba ciut ciszej, a na pewno sam dźwięk jest inny - odnoszę wrażenie że mnie dizlowy... a przez kilka miesięcy jeździłem też F10 i BMW raczej była cichsza;

ale nie jest to tak straszny klekot jak niektórzy przedstawiają; no ale still nie benzyna :)

Widziałem kolegę stojącego na światłach. Przejeżdżałem obok i nie będę zaprzeczał, wgapiałem się. Szerokości i bezawaryjności :)

Piękna, zarówno z zewnątrz jak i w środku! Bardzo duży plus za czerwone zaciski, robią robotę przy tym kolorze!
Jak porównanie 2.2 do 2.4jtd? W sensie mocy i kultury.
Szerokości i do zobaczenia na drodze :)

Hi,
Nie miałem okazji jeździć 2.4 jtd, trudno mi porównać :(

jeśli chodzi o kulturę pracy, to wiadomo - diesel, jak jest poniżej 0, to do momentu rozgrzania daje o sobie znać,
ale jeśli nie jesteś purystą benzynowym, to później jest całkiem OK.

wiadomo - zawsze przydałoby się kilka koni więcej, ale zawalidrogą AR nie jest.

pozdr i szerokości !

Hi!

Powracam w grono posiadaczy AR ;)

była 147, 156, 159x2, ...

a teraz AR Giulia.

Podchodziłem do AR już wcześniej, później odpuściłem z uwagi na cenę, ale... coś tam się jeszcze utargowało i jednak jest...

(Niestety) nie wybierałem jej pod siebie, była ze stock'u, ale i tak ma wg mnie całkiem przyjemne wyposażenie, brakuje mi tylko lepszego sprzętu grającego i... rozkładanej kanapy z tyłu (ew. no i czterech osiemnastek ;-))

Co do silnika to jak w temacie,
wyposażenie SUPER + kilka pakietów Sport/Komfort/Zimowy/Fotele/FlotaPlus + brązowy środek+lusterka składane+lakier biały+alarm+7'' TFT + smaczki -> łopatki+czerwone zaciski :)

myślę, że prezentuje się ze smakiem.. przyda się jeszcze tylko przyciemnić szyby i może na lato pomyśleć o innych butach...

do tej pory samochód jak dla mnie świetny, jest taki jak się spodziewałem, jak oczekiwałem; prowadzi się świetnie, jest pro-kierowca, jest piękny ;-)

jakby miał malkontencić: odnoszę wrażenie, że mógłby być ciut lepiej wyciszony (wiatr), mógł być minimalnie większy ;-) no i ta nieszczęsna kanapa..
aa i (za) bardzo zwraca na siebie uwagę :))) [w otoczeniu skód, audi, bmw, itp..itd..]

W weekend dorzucę więcej zdjęć - jeśli będzie taka potrzeba..
ew. bardziej się rozpiszę bo późno i mało czasu..

Pozdrawiam!

witam,
mam pytanko dotyczace felg 17". Chciałbym wlasnie dokupić 17" i uzytkować je w zimie, ale potrzebowałbym dokładne informacje jakie jest ET w tych Twoich oryginalnych. Reszte wyczytalem w instrukcji obsługi: 17x7,5J 225/50 R17 94W. Model/silnik w mojej Giulii taki jak u Ciebie.

dziekuje, pozdrawiam
sebastian

ARG2.2.jpg

Podrzucam świeższe foto z letnim obuwiem ;-)

Ale boska jest na czarnej, większej feldze! Zazdroszczę fury, niech służy. :D

Amortyzatory
Powrót