Alfa Romeo Brera 3.2 260KM LPG?

Ja bym jednak poszedł w polskiego producenta. Monterzy zachodnich instalacji, szczególnie BRC znani są z partactwa. Jak napiszesz z jakiego regionu jesteś, to może uda się polecić konkretny warsztat. Ja znam bardzo dobrego gazownika pod Warszawą, gdzie od 2 lat instalacja nie sprawia absolutnie żadnych problemów, do tego wykonana tak estetycznie, ze niewprawione oko nawet nie zauważy, że silnik jest zagazowany.

Ja bym jednak poszedł w polskiego producenta. Monterzy zachodnich instalacji, szczególnie BRC znani są z partactwa. Jak napiszesz z jakiego regionu jesteś, to może uda się polecić konkretny warsztat. Ja znam bardzo dobrego gazownika pod Warszawą, gdzie od 2 lat instalacja nie sprawia absolutnie żadnych problemów, do tego wykonana tak estetycznie, ze niewprawione oko nawet nie zauważy, że silnik jest zagazowany.

Gdzie ten dobry gazownik pod Warszawa ?

Odkopie temat.
W mojej 9tce z tym samym silnikiem - 3.2, została przez poprzedniego właściciela zamontowana instalacja Stag 400-6 dpi. Silnik spała gaz w trasie, ale tylko na średnich obrotach. Przy przyśpieszaniu, i nie są jakieś wysokie obroty, system odcina gaz. Gorsza sytuacja następuje przy próbie ruszania (ale nie zawsze) silnik się dławi, potrafi zgasnąć. Byłem u lokalnego magika od gazu, podłączył kompa - mapa wgrana od VW silnika 3.2 fsi, dzwonił niby do staga z pytaniem o mapę do tego konkretnego silnika - podobno nie ma.
Czy można edytować mapę, aby poprawnie wszystko poustawiać? Nie chcę zaszkodzić silnikowi nieodpowiednimi dawkami.
Może ma ktoś jakieś namiary na dobrego gazownika z południa Polski, najlepiej z woj. opolskiego?
Albo numer do konkretnego technika staga, żeby wyjaśnić sytuację?

Ostatnia edycja:
Masz GZW http://www.gzw.pl/i dojazd autostradą.
Regulacja takiej instalacji jest dużo trudniejsza niż zwykłej .

Byłem u lokalnego magika od gazu, podłączył kompa - mapa wgrana od VW silnika 3.2 fsi

ile można to samo wałkować :D nie jeździ się do lokalnych rzeźników, to jest marnowanie kasy. Znajdź porządny warsztat, gdzie wiedzą co robią.

Na przykład ten co napisał [MENTION=6]Piotriix[/MENTION] , oni z tego co pamiętam robili już ten silnik. Mapę zrobią od nowa. Możesz się też przygotować psychicznie na większe koszty, bo znajac życie technicznie sama instalacja też spaprana, i będą poprawiać.

Amortyzatory
Powrót