Alfa Romeo Alfetta - 2018

• Autor wątku Autor wątku uki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

uki

Nowy
Auto
MiTo TB 170KM, Giulietta Veloce Misano Blue, Kia Xceed
Myślę, że możemy zacząć nieśmiało zerkać w przyszłość i w tym temacie wrzucać linki i wiarygodne informacje dotyczące nowego flagowego modelu Alfy.

http://www.clubalfa.it/14947-alfa-romeo-ammiraglia-segmento-e-2018.html

Alfa-Romeo-q.jpg
Alfa-Romeo-5.jpg

wg artykułu tłumaczonego translatorem premiera Alfetty będzie miała miejsce pod koniec 2018 roku.
Wspomniano o motorze 2.2 turbo-diesel, o znanym z Giulii QV 2.9 V6 510KM oraz o silniku hybrydowym - bardzo podobnym do tego jaki będzie oferowany w Levante i Chryslerze Pacifica.

W artykule jest napisane, że w przyszłym roku zadebiutują silniki diesla V6. I faktycznie też o tym słyszałem, że ma być 2.9 V6 multijet. Moc od 300 koni w zwyż...

Eee... mam nadzieję, że coś w nim jeszcze poprawią bo jak mam byc szczery to brakuje w tym aucie harmonii. Zwłaszcza od scudetto wzwyz. Maska i nadkola jakoś nie grają z resztą auta. Gdzie 166 właśnie tworzy spójną całość, a przez to jest ponadczasowe (robi ogromne wrażenie nawet dzisiaj, niemal 10 lat od zakonczenia produkcji).Ale przyznać muszę, że w tym projekcie linia świateł jest b. fajnie wyprowadzona. Reszta jakoś mnie nie przekonuje póki co :/
A co najgorsze (pewnie zostanę za to zlinczowany) sako scudetto wygląda tu jak pryszcz na dupie. Jakieś takie "niewpasowane".

Ostatnia edycja:
Zaczynamy odliczanie...pierwszy malkontent już jest.

Jak można oceniać auto po modelu zrobionego przez "internautę"?

kolejna porcja wizualizacji
23319245665_4421468257_b.jpg
22692146153_bd0b5e4be9_b.jpg

Lupus, to jest tylko wizualizacja zrobiona przez jakiegoś grafika i pyrknięta w przestworza internetu.

Hehe, no przeciez wiem :) I jako takie oceniam. A zdanie "mam nadzieję, że coś w nim jeszcze poprawią" odnosi się ogólnie do "projektu Alfetta".

Muszę przyznać, że tak jak Giulia mnie rozczarowała wizualnie, tak pierwsza wizualizacja Alfetty wywołała u mnie efekt WOW :)
Na takie auto chętnie bym wymienił moją 166! Oczywiście mówimy o co najmniej V6 pod maską... :P

Garb na masce w tej wizualizacji jest brzydki. Ogólnie na + ale nie rozumiem za bardzo jak może się komuś nie podobać Giulia a podobać Giulia XL.

Garb na masce w tej wizualizacji jest brzydki. Ogólnie na + ale nie rozumiem za bardzo jak może się komuś nie podobać Giulia a podobać Giulia XL.

Światła z tyłu, linia okien, wizualne splaszczenie bryły - mi się podoba i mówię o pierwszej wizce, bo IMO lepsza jest :P

Światła z tyłu, linia okien, wizualne splaszczenie bryły - mi się podoba i mówię o pierwszej wizce, bo IMO lepsza jest :P

Ok, tu się z Tobą zgodzę... ale scudetto jest tu paskudnie niewpasowane i psuje cały efekt.

ale scudetto jest tu paskudnie niewpasowane i psuje cały efekt.

Ale ma pięknie zmrużone światła, a na drugiej już nie ma tego efektu. Samo scudetto na drugiej ładniejsze, OK :)
Ogólnie sylwetka mi się bardzo podoba, taka ładniejsza wersja (jeśli chodzi o bryłę) BMW 6 Gran Coupe :P
Fajne proporcje, niska, szeroka... jest klasa!

Wiem, że to nie mój Wirtualny garaż , ale nie mogłem się powstrzymać i wprowadziłem kilka poprawek po swojemu...
avarvari.jpgalfetta p kopia.jpg
No i jeszcze tylne lampy...
alfatta c.jpgAlfetta t my.jpg

Ostatnia edycja:
bajki bajeczki:) realnie patrząc, jak zapowiadają na 2018, to się pojawi mooooże w 2021:))

Jeżeli ta sama płyta i technologia to oczywiście będzie dużo łatwiej i szybciej niż Giulia.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót