• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] Alfa Romeo 33 1.4 boxer nie pali

• Autor wątku Autor wątku mateusz60482531
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateusz60482531

Guest
Witam kupiłem zepsutą Alfę Romeo 33 boxer 91r. Problemem jest że nie pali. Sprzedający mówił że to chyba zawory... ja się tam nie znam, a nie mam kasy na mechanika wole sam pogrzebać.
Iskra jest na 4 świecach, benzyna tez jest, tylko wtryski benzyny nie podają, a są dobre bo podłączałem bezpośrednio pod akumulator 12V i podawały benzynę.
Mierzyłem tez napięcie miernikiem jakie wtryski dostają w samochodzie i jak widziałem to dochodziło czasem do 5V zamiast 12V. Podłączałem tez żaróweczkę 12V 5W i dopiero gdzieś po 10 sekundach zaczynała słabiutko mrugać.
Nie wiem co jest grane... Proszę o pomoc...
Pozdrawiam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Impulsy z komputera tak mi sie wydaje że mają właśnie około 5V

no możliwe tylko na to wygląda ze wtryski dostają za mały prąd i się nie otwierają. Ale nie wiem dlaczego. Może to być wina komputera?

Amortyzatory
Powrót