Alfa Romeo 159 w Tvn Turbo:)

• Autor wątku Autor wątku Kosiar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kosiar

Guest
Dziś włączam sobie Tvn Turbo a tu test 300 się zaczyna lubię ten program a więc oglądam ku mojemu zdziwiniu testują piękną czerwoną 159 :) ja uważam że mówił o niej bardzo dobrze i obiektywnie bo naprawdę tak jak powiedział otwór w bagażniku mamy bardzo mały ale kiedy zamkniemy kalpę to wszystko mamy piękne te światełka ten znaczek i wogóle :mrgreen:
Oglądał ktoś jeszcze

Szkoda że przegapiłem. Powtorka będzie jednak jutro o 22 i po jutrze o 12.

Oglądałem i też twierdzę,że dość dobrze Kornacki wypowiadał się o 159tce.
Widziałem takiego miśka na żywo i faktycznie to plastikowe wnętrze to porażka.
Mały otwór bagażnika to troszkę czepianie się,no ale jakieś minusy musiały być :mrgreen:

a miałem założyć taki temat zaraz po tv ale jednak odpuściłem :twisted:
w każdym bądź razie kilka stwierdzeń ( Alfę kupuje sie sercem, jeżeli posiadasz troche gustu to kupisz Alfę ) było wręcz idealnych i co by nie mówić sam zachwycał sie Alfą
narzekali na jazdę po dziurkach ale co sie dziwic jak testowali AR na 18" i niskim profilu
ogólnie odcinek na +

aha- Kosiar - nic mi nie wiadomo że masz AR 159 a piszesz " mamy " tak jak byś miał 159 ("tak jak powiedział otwór w bagażniku mamy bardzo mały ale kiedy zamkniemy kalpę to wszystko mamy piękne te światełka ten znaczek i wogóle ) :DDD :DDD :DDD :DDD

No no, wszystko ładnie, a jak ktoś chce duży "otwór" ładunkowy to sobie dokupi Dacię Logan Kombi. :mrgreen:

Również oglądałem i też musze stwierdzić, iż Kornacki naprawde obiektywnie ocenił 159-tke. Podobało mi się jego stwierdzenie "podobno zawieszenie nie wytrzymuje polskich dróg".

adamodg napisał:
Alfę kupuje sie sercem, jeżeli posiadasz troche gustu to kupisz Alfę
w 100% zgadzam sie z tym stwierdzeniem. :mrgreen:

ale widać że miał zajawkę jeżdżąc tą 159 :) zrobili byśmy mu pranie mózgu i już by jej nie oddał :mrgreen:

Też widziałem ten program... I rzeczywiście Kornacki całkiem dobrze sie wypowiadał o tej ślicznotce...

Błysk w oku tez miał jak nia jechał...auto mu sie podobało a co do małego otworu ładunkowego to....jak dla mnie wystracza całkowicie ( w 156 chyba jest taki sam nie?)... Więc to rzeczywiście było czepienie się dla samego czepienia :)

A jak zaczał mówic o Misthubishi o ile dobrze pamietam, to wyłączyłem bo jakos juz nie miałem ochoty patrzeć na TO:)

No PAnie Kornacki....czas zrewidować pogłoski i plotki o Włoszczyxnie i kupic sobie taką Ślicznotkę :mrgreen:

Pamiętam odcinek 'Zakupu kontrolowanego" i facetowi Kornacki przedstawił 156,dobrze się o niej wypowiadał i myślę iż prowadzącemu podobają się Alfy-wie z czym się to je :D

Kornacki przed Imprezą jeżdził 156 2.0 TS i dlatego o Alfie złego słowa nie powie

To ja sprzedawałem 2 lata temu w Zakupie kontrolowanym tą srebrną 156 i miałem okazję z Kornackim chwilę pogadać

rafter napisał:
To ja sprzedawałem 2 lata temu w Zakupie kontrolowanym tą srebrną 156 i miałem okazję z Kornackim chwilę pogadać
I jak wrażenia? Jest z niego Alfista? :D

Tez ogladalem wiec mysle ze bardzo dobrze sie wypowiedzial o Alfie mimo iz bylo wieksze spalanie w miescie to i tak OK. :D

Ale cena topowej wersji 159 była kosmiczna. ~180 000zł? To jednak trochę dużo...

no cena spora,

ale chociażby dla tego silnika brałbym alfę, nieduża różnica w pojemnościach a kosmiczna w km::)) aż byłem zdziwiony ile to kucy wyciągnęli z tego 2,4:P

Alfamaniak156 napisał:
a co do małego otworu ładunkowego to....jak dla mnie wystracza całkowicie
Nie zgadzam sie. Bagaznik jest maly, nieustawny a otwor maly. Jedyna zaleta, to zawiasy skladane, a nie wgodzace w bagaznik jak u japoncow. To sluszna ocena.
Ale na litosc boska - pokaz mi sedana, ktory ma duzy otwor zaladunkowy!!!!
Jak ktos szuka dziury i wielkiego kufra, to jak kolega radzi - LOGANA niech kupi!
Alfa 156 i zapewne 159 maja bagazniki do kitu. I co z tego?

Amortyzatory
Powrót