[159] Alfa Romeo 159- Lesny91

Lesny91

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 8v
Witam Wszystkich !! Chcial bym sie pochwalilc swoja Alficzka rok 2008. Zakupiona 7 miesiecy temu. Sprowadzona z Belgi z przebiegiem 145 tys. Niby oryginalny chociaz wiadomo jak to jest poniewaz brak ksiazki serwisowej wiec mozna sie tylko domyslac. Jednak na stan zewnetrzny jak i srodek przebieg wyglada na utentyczny. Czerwona skora itp. Plany na nastepne miesiace:
- Nakladki chromowe na lusterka
-Moze zmiana felg gdzyz te troche mi nie odpowiadaja. Mialem Oryginalne 19 wersja TI lecz sprzedalem za 3.5 tys poniewaz mi sie nie podobaly, lecz na dzien dzisiejszy wrocil bym do nich ;)
- Zrobienie chiptuningu, prawdopodobnie wraz z wymiana intercoolera i dolotem( 120km to troche za malo na taka bude :) )
- Prawdopodobnie sprezyny obnizajace lecz to jeszcze nie pewne gdyz jezdze zwlaszcza po autostradzie i potrzebuje wygody
- Oklejenie kokpitu na kolor czarny badz carbonowy

Mam nadzieje ze wszystko uda mi sie zrobic zgodnie z planami :)

Pozdawiam!!

Załączniki

• 4180731434_5.jpg
    4180731434_5.jpg
    91 KB · Wyświetleń: 189
  • 4180731434_1.jpg
    4180731434_1.jpg
    105 KB · Wyświetleń: 220
  • 4180731434_2.jpg
    4180731434_2.jpg
    67.8 KB · Wyświetleń: 193
  • 4180731434_3.jpg
    4180731434_3.jpg
    88.9 KB · Wyświetleń: 156
  • 4180731434_4.jpg
    4180731434_4.jpg
    81.3 KB · Wyświetleń: 143
  • 4180731434.jpg
    4180731434.jpg
    97 KB · Wyświetleń: 175
  • 4180731434_6.jpg
    4180731434_6.jpg
    86.3 KB · Wyświetleń: 156
Ostatnia edycja:
No te felgi faktycznie nie za fajne.. szkoda, że TI się pozbyłeś :P

Niestety bylo za twardo. Te sie prezentowaly fajnie bez ogumienia ;p hehe Moze jeszcze kiedys trafia sie w dobrej cenie od TI

Znaczy te nie są złe ale trochę nie pasują do 159 ;P

NIe sa zle dobrze ze to 18stki a nie 17stki ;p Zawsze chialem miec z rantem i kupilem je. Rant 10cm na zywo prezentuje sie lepiej ale jednak to nie to samo. Dolozone sa dystanse 20mm by nie obcieralo o beben :/ Dlatego wole ori.

Matko boska, przepraszam ale dla mnie jest OKROPNIE, oczywiście wszystko spowodowane felgami. Szkoda że pozbyłeś się tych od TI :) (te felgi mają port USB? bo tam pendrive'a podłączyłeś, hehe ;D )

Środek ładny, podoba mi się ta czerwona skóra, piękna jest :)

Życzę bezproblemowej i radosnej jazdy :D

Felgi juz sa wystawione na sprzedaz :D hehe Zamierzam kupic terazte felgi : http://allegro.pl/360-s-felgi-17-5x110-alfa-romeo-159-giulietta-i4198332899.html ale nie wiem czy 17stki nie beda za male... Zamierzam tez wymienic tarcze na wentylowane i zaciski oryginale AR albo Brembo ale nie wiem jak sie do tego zabrac czy przy tych felgach nie beda obcierac.. A za to zaciski bardzo trudno dostac :/

No to nie dobrze. To jeden plus ze ja swoje teraz mam oryginalne Germany hehe

To nie pendrive tylko telefon ;-)
Wiem wiem, ale trochę wygląda jakby włożył pendrive do felgi :P

Lesny - te felgi które podałeś to na bank chińczyki, ich jakość jest raczej wątpliwa. Skup się albo na używanych, albo na nowych ale jakichś europejskich producentów.

Lesny, dobrze, że pozbyłeś się tych 19", bo 120 KM to zdecydowanie za mało by uciągnąć takie koło. Te obecne pozostawimy bez komentarza ;) Natomiast felgi do których podałeś link nie będą chyba za ładnie wyglądać, pomijając już sam fakt, że to chińska podróba.
Wymiana zacisków to też nie do końca prosta sprawa. Na samych zaciskach się nie skończy. Trzeba jeszcze wymienić zwrotnice, bo zaciski Brembo z 159 montowane są w inny sposób niż jednotłoczkowe. Jest jednak na to inny patent. Montaż zacisków brembo z Alfy 166 V6. dokonałem takiego SWAPu u siebie i wszystko zrelacjonowałem tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/159...iskow_brembo_przedniej_osi_alfie_159_16v.html
Pozdrawiam.
- Rafał

Wielkie dzieki napewno zajze i pewnie tak zrobie :) Tak jak mowisz przy takich kolach jakie sa 19stki Alfa zbytnio szybko sie nie rozpedza ; ) Mialem a8 4.2 i przesiasc sie do 120 konnej maszyny nie jest latwe dlatego musze cos zrobic z silnikiem w alfie :cool: pierw musze wymienic dwumas bo daje nieciekawe odglosy... CHcial bym wymienic takie zaciski i tarcze rowniez wentylowane lecz wiem ze to nie tak latwe dlatego licze na pomoc :) rowniez z podniesieniem mocy i innymi rzeczami. Pozdro

Bella fajna, czerwona skóra to moje marzenie było ale niestety skończyło się na czarnej, felgi - DRAMAT
Powodzenia w modach.

Widzę Alfa już na allegro. Felgi skrytykowali, ale żeby zaraz całe auto sprzedawać? ;) Chyba nici z modów i dopieszczania

Alfa owszem wystawiona, duzo ogladniec ale tylko jedna oferta byla ;p zamiana za Subaru Impreaz wrx 280km 2005 rok ;p hehe Ale jednak odmowilem bo potrzebuje cos w automacie ;p Ale jak widze ze nie ma chetnych wiec postanowilem wlozyc troche w Alfe :)

Na tej zamiane na pewno bys zyskał jezeli impreza w dobrej kondycji;D

Niby tak ale jezdze duzo po autostradach i potrzebuje troche wygody :eek: a subaru zapewnilo by mi tylko duzy wir w baku. 280km ma co robic i jeszcze w benzynie hehe Niby bardzo zadbana i wgl ta subaru.. Ale Alfa i tak lepsza i oszczedniejsza :cool:

Amortyzatory
Powrót