Alfa Romeo 156 SW

rekwir

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166
szykuje się do zmiany mojej 155 no coś bardziej pakownego i chciałbym na inna alfę póki co to 156 SW ma mały bagażnik chyba 380l może ktoś z posiadaczy moja 155 to bagażnik 525l może ktoś z użytkowników 156SW podzieli się opiniami o pakowności samochodu

Możę FIAT Tempra SW, chyba, że chcesz coś nowego. Ja szukając pakownego auta pewnie rozglądałbym się za klasycznym trumniakiem, czyli Volvo 850 oczywiście w budzie kombi.

tylko ze ja bym wolał alfe jednak ale zycie moze to zmienic

Czy 156 SW jest pakowna musisz sam sprawdzic. Bo dla jednego jest pakowna, że o ja p.... a dla innego nie jest pakowna. Zależy co chcesz przewieźc, ale o bycie wołem roboczym tudzież półciężarówką to Alfy bym nie podejrzewał. Zawsze możesz jako drugie auto kupic jakiegoś małego pierdopęda i wyjąc kanapę z tyłu ;).

mam zamiar wozic skrzynie ze zbroja namiot historyczny i moze pare koszy wiklinowych reszta dlygich rzeczy idzie i tak na dach lub do przyczepy

rekwir z tego co pamiętam to C. Zeta Jones mieściła się do 156 SW ale w zbroi byłoby jej przyciasno :D , a tak na serio to jak rozłożysz siedzenia tylne to będzie chyba wystaczająco miejsca, ale jak wieziesz z tyłu ludzi to miejsca w bagażniku może brakować , chyba że pomyslisz o packu na dach dodatkowo. Pzdr

O wiem jakie auto mialem z tyłu głowy- FIAT Doblo jest pakowny ;)

164 ma spory bagażnik tylko się siedzenia nie składają (jest dziura na narty)

i to chyba o 25 lub 30L większy, dla zainteresowanych coby zadanie do spakowanie w 156SW :D

musi zmiescic się conajmniej 2 pełne zbroje płyto wełączna waga od 60 do 80 kg, namiot wymiary szer 3,20, dł 3,20, wys ok 3m, tyczki wiadomo na dach, 5 do 7 toreb podróżnych 5 spiworów, ze 2 lub 3 kosze wiklinowe o wym 40cmX70cmX40cm

chyba tego nie zmieszcze do zadnej alfy :(

Rekwir jak juz bawisz się w rycerza to idź na całość. Kup konia, zatrudnij giernka na osiołku, wóz na drewnianych kołach zaprzęgnij do osiołka i w takim pieknym średniowiecznym stylu możesz wędrować przez Polskę na różne eventy rycerskie, po drodze rozpierdziel kilka wiatraków, uwolnij troche księżniczek itp :D odwiedzaj wszystkie karczmy które napotkasz, łotrzykom i rzezimieszkom wymierzaj sprawiedliwośc mieczem, zabieraj bogatym i oddawaj biednym :D

Jak na zlocie zobaczą Ciebie nadjeżdżającego w oddali, wyłaniającego się zza wzgórz z giernkiem u boku i wozem pełnym ekwipunku to szczęki im opadną :D każdy będzie ci zazdrościł i napewno niejeden konie mechaniczne zamieni na żywe :D

Tak na powaznie - to moge złożyć siedzenia, położyć się razem z koleżanką w przestrzeni ładunkowej która powstanie i bedziesz miał mniej wiecej obraz pojemnosci bagaznika. ^^ Ale to dopiero jak wstane :) Po złożeniu siedzeń 2 osoby spokojnie nockę prześpią^^ Jak dla mnie w 156 SW przestrzeni ładnukowej jest obrzydliwie dużo. I myslę, że większosć tych rzeczy byś pomieścił. A najlepiej to kup sobie Fiata Doblo albo Fiata Qubo i bedziesz happy :D

pozdro

..zależy co chcesz przewieźc..
..mam zamiar wozic skrzynie ze zbroja namiot historyczny i moze pare koszy wiklinowych..
..z tego co pamiętam to C. Zeta Jones mieściła się do 156 SW ale w zbroi byłoby jej przyciasno..
..musi zmiescic się conajmniej 2 pełne zbroje płyto wełączna waga od 60 do 80 kg, namiot wymiary szer 3,20, dł 3,20, wys ok 3m, tyczki wiadomo na dach, 5 do 7 toreb podróżnych 5 spiworów, ze 2 lub 3 kosze wiklinowe o wym 40cmX70cmX40cm..
..ja myśle, że takie rzeczy to tylko w Erze :-)

buahahahahahahahahahahhahhahhaahha..
wybaczcie panowie ale czytając ten dialog o mało nie spadłem z krzesła:D
i choć jest 4 w nocy to nadal nie moge powstrzymać łez ze śmiechu, a nic nie piłem dziś:D
a kolega Zomeba już w ogóle dopełnił formalności:D

a na poważnie to ja Ci mojej 147ki nie polecę bo pod względem pakowności nie wygląda najlepiej. normalnej rodziny na wakacje pewnie bym w to nie zapakował a co dopiero takie sprzęty:)
swoją drogą jestem w szoku jak ta Twoja 155ka jest pakowna. do głowy by mi nie przyszło że objętościowo żaden obecnie combiak Alfy jej nie dorównuje. pewnie żadna Alfa nie spełni takich kryteriów ale mam nadzieje ze jednak nie opuścisz tej marki;)

chyba bedzie trzeba dostawczaka kupic:P zostanie chyba 155 jako wozidlo na codzien i jakiegos taniego dostawczego lub vana kupie

Ostatnia edycja:
Rekwir jak juz bawisz się w rycerza to idź na całość. Kup konia, zatrudnij giernka na osiołku, wóz na drewnianych kołach zaprzęgnij do osiołka i w takim pieknym średniowiecznym stylu możesz wędrować przez Polskę na różne eventy rycerskie, po drodze rozpierdziel kilka wiatraków, uwolnij troche księżniczek itp odwiedzaj wszystkie karczmy które napotkasz, łotrzykom i rzezimieszkom wymierzaj sprawiedliwośc mieczem, zabieraj bogatym i oddawaj biednym

Mnie sie podobają kowbojskie klimaty :D. Mam kapelusz, mam jeansy, jeszcze skóra, koszula w kratę, rewolwer, buty z ostrogami i...ciągnik siodłowy. Bo dzisiejsi kowboje rzadziej już jeżdżą koniami żywymi.

chyba bedzie trzeba dostawczaka kupic zostanie chyba 155 jako wozidlo na codzien i jakiegos taniego dostawczego lub vana kupie

Podtrzymuje, że FIAT Doblo, chociaż podejżewam, że Palio Weekend da rade. Kiedyś na blogu ktoś mi napisał komentarz, że paleta mu się zmieściła z widlaka w bagażniku Palio, i po pomierzeniu rzeczywiście jest to wykonalne teoretycznie. Ale operator wózka musiał byc bardzo dobry.

A dzisejsza Siena jest ładna Zdjęcia przed końcem w okolicach danych technicznych Tylko nie są one oferowane w PL

Ostatnia edycja:
Rekwir jak juz bawisz się w rycerza to idź na całość. Kup konia, zatrudnij giernka na osiołku, wóz na drewnianych kołach zaprzęgnij do osiołka i w takim pieknym średniowiecznym stylu możesz wędrować przez Polskę na różne eventy rycerskie, po drodze rozpierdziel kilka wiatraków, uwolnij troche księżniczek itp odwiedzaj wszystkie karczmy które napotkasz, łotrzykom i rzezimieszkom wymierzaj sprawiedliwośc mieczem, zabieraj bogatym i oddawaj biednym

Jak na zlocie zobaczą Ciebie nadjeżdżającego w oddali, wyłaniającego się zza wzgórz z giernkiem u boku i wozem pełnym ekwipunku to szczęki im opadną każdy będzie ci zazdrościł i napewno niejeden konie mechaniczne zamieni na żywe
Myślałem, że spadnę ze stołka ze śmiechu ;) :] ale w sumie to dobry pomysł ;)
A już bardziej na serio to polecam Dobloo trochę się takim najeździłem i co potrafi to auto to naprawdę się w głowie nie mieści :) a do tego całkiem przyjemnie się nim jeździ. A 155 zostaw sobie dla przyjemności.

mysle na scudo jedno w rodzinie jest i nie narzekam na samochod

Fiat Doblo jest naprawdę OK,mam taki służbowy i wół roboczy nie do zajeżdzenia.Zawiecha wytrzymuje na naszych dziurach.Z tyłu ma resory więc można sporo załadować,mój ma możliwość około 700 kg.Spalanie diesla 1.9 jest śmieszne.

jokos Doblo mnie nie przekonuje poprostu mi sie nie podoba

No niestety auta ładne zazwyczaj są nie praktyczne. Chociaż stylizacyjnie do Doblo nie mam zarzutów. Ma byc autem do pracy a nie lansu ;)

Amortyzatory
Powrót