• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfa romeo 156 jtd

CIAMILL156

Nowy
Auto
Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...
mam 156 wlasnie koncze ja klepac silnik w niej jest 1.9 JTD brakuje mi jedynie obudowy filtra powietrza nigdzie nie moge jej dostac a nowa jest troche droga wiec pomyslałem o stożkowym filtrze powietrza co wy na to ?? czy ktos zwas ma w jtd załozony stożek??????

Cos tu juz bylo na ten temat, jak nie masz innego wyjscia to mozna zalozyc, ale wywalic stary dla stozka to pomylka. Musisz sie liczyc z tym ze bedzie glosniej i bardziej twardo chodzil.

Ja tez mam jtd i słyszałem ze jest to ryzykowna sprawa zakładac stozek do turbo diesla. Podobno jest wieksze prawdopodobienstwo ze jakis paproch przejdzie przez ten filtr i moze uszkodzic turbine.

Hmmm filtracja jest również skuteczna jak na seryjnym filtrze.

Amortyzatory
Powrót