• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 156 1,6TS

Bouli Punk

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 156 - 1,6TS 2003r
Auto zakupione 27.02.2010

Sedan
Rok produkcji: 2003,
Przebieg: 97 000,
Skrzynia biegów: manualna,
Moc: 120 KM (88 kW),
Pojemność skokowa: 1598 cm3,
benzyna,
blue vella (granatowy-metallic),
Liczba drzwi: 4,

wyposażenie:
ABS,
el. szyby x2,
el. lusterka, podgrzewane,
klimatyzacja dwustrefowa,
ASR,
centralny zamek,
poduszka powietrzna x12,
radio / kasety,
wspomaganie kierownicy,
immobiliser,
komputer,
welurowa tapicerka,
światła przeciwmgłowe

W tym miejscu chciałbym podziękować wszystkim którzy swoimi radami dopomogli mi w dokonaniu zakupu i do zobaczenia na trasie, zlotach...

Ostatnia edycja:
dziś zmiana oleju na:
MOTUL 5W40

fotki na razie są małe bo ściągnięte z allegro jak była wystawiona. jak zrobię swoje to wstawię większe

zaprowadź niunię do garażu :)

---------- Post dodany o godzinie 13:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:08 ----------

zaprowadź niunię do garażu :)

w garażu stoi teścia polonez. :eek:
mój garaż mam nadzieję że się wybuduje na wiosnę.
wiosnę? a kiedyś będzie wiosna?

plany?
pojechać na zlot Lubuski w kwietniu
a jeśli chodzi o prace przy samochodzie to zmienić przedni znaczek bo jest wyblakły

Wypastowana wyświecona - T-CUT Color Fast Wosk + Kolor + Regeneracja
Szczerze to spodziewałem się lepszych efektów pokrycia drobnych usterek lakieru ale świeci się pięknie.

wiem. i chcę 16" oryginalne telefony ale skąd wziąć jakieś 1500zł jak wszystko poszło na zakup auta a są i inne wydatki :confused:

wiem. i chcę 16" oryginalne telefony ale skąd wziąć jakieś 1500zł jak wszystko poszło na zakup auta a są i inne wydatki :confused:
Dobry wybór ^ ^:) Sam takie kupiłem... Dałem sporo mniej (i to z b.ładnymi oponami Michelin Pilot Primacy)... z tym, że musiałem sam odnawiać, żeby ładnie wyglądały :)

Wypastowana wyświecona - T-CUT Color Fast Wosk + Kolor + Regeneracja
Szczerze to spodziewałem się lepszych efektów pokrycia drobnych usterek lakieru ale świeci się pięknie.

jeśli chcesz pokryć drobne usterki to kup zaprawkę w ASO. Kod weźmiesz z tylnej klapy. Koszt 25zł a w komplecie masz farbę i klar. Polecam - efekt super.
A poza tym autko bardzo ładne :)

No i pierwszy tysiąc kilometrów przejechanych Alfą właśnie za nami (mną i Alfą) trochę to zajęło ale gdzie mamy się spieszyć.

Ps. przysłali nowy znaczek Alfy na maskę więc jutro operacja tuning :D zmiana znaczka i coś jeszcze.
Fotki przed i po zmianach wkrótce...

Znaczek wymieniony i dodane chromowe listewki na grilu.

1. Znaczek wymieniony według instrukcji na forum. Wybrana opcja z zamoczeniem. Poszło łatwo. A teraz by nie było z różowo znaczek kupiony od http://www.akuki.pl/ okazał się podróbką gdyż jest plastikowy a nie aluminiowy. Bolce mocujące grubsze od oryginalnych więc musiałem rozwiercać otwory. Środkowy bolec mocujący umieszczony zbyt nisko w ogóle nie pasował na otwór w grilu i trzeba było go wyciąć
2. Chromowane listewki dobrze opisane na Allegro to nic innego jak samoprzylepna listewka pocięta na wymiar. Niestety instrukcja obsługi nakazuje by docisnąć listwy między ta czarna częścią a tą świecącą żeby nie odpadały tylko że wtedy nie idzie ich spasować bo zatrzaski nie wchodzą w swoje miejsca.

Mimo wszystko końcowy efekt zmian bardzo mnie zadowolił.
Wyblakły znaczek - wstyd było jeździć teraz to wożę się dumnie :girl_wacko:

Ostatnia edycja:
b ladnie - gratuluje

sam mam wyblakly, ale w tym miesiacu juz i tak wydalem za duzo wiec w maju pewnie... ja mowie wszystkim ze znaczek bialy bo to wersja specjalna. najsmieszniejsze to to ze tak powiedzialem dziewczynie jak kupowalismy aby mi nie zarzucala ze to jakas tandeta.. :p

Amortyzatory
Powrót